Torsdag 29 Jul
Stockholm

Mamman lämnar sin 5-åriga son helt själv – flera gånger i veckan

mamma, barn
Mamma lämnar sin son ensam flera gånger i veckan. Foto: Marc Femenia / TT, Henrik Holmberg / TT

En kvinna som är gravid i vecka 34 skriver öppet på internet att hon lämnar sin femåriga son hemma ensam flera gånger i veckan. Detta har fått flera att reagera.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Att ha många bollar i luften – och dessutom vara höggravid kan för många kännas jobbigt. Det är i alla fall något som en småbarnsmamma uttrycker på internet. Kvinnan som har en son på fem år och är gravid i vecka 34 berättar öppet i forumet Reddit att hon väldigt ofta lämnar sin femåring hemma ensam – och inte har några problem med det.

Nu kritiserar flera andra Reddit-användare hennes inlägg. 

Fullt kapabel till att klara sig

I mammans Reddit-inlägg står det att "en femåring är fullt kapabel till att klara sig själv i en timme". Hon motiverar dessutom sin kontroversiella inställning med att hennes pojke "kan gå på toaletten själv" och "gladeligen spelar tv-spel eller ser på tv". 

När hon lämnar sonen ensam under dagarna brukar hon oftast åka och handla mat, däremot medger hon att hon ibland lämnar ugnen på. Enligt henne är det för att hon oftast lagar man när hon kommer hem från affären eller att sonens mat tillagas medan hon är borta.

I inlägget står det bland annat:

"Jag är gravid i vecka 34, jag har en fem år gammal son och min fästman jobbar sex dagar i veckan. Det gör att det är väldigt svårt för mig att lämna huset. Det är en börda att vara gravid och få min son in i bilen, så jag kan lämna honom ensam hemma utan att min fästman får reda på det (döm inte tack)". 

Flera upprörda 

Men inlägget har nu fått flera att reagera. 

"Hon lämnar medvetet sitt femåriga barn hemma ensam utan övervakning – med ugnen på dessutom. Det är galenskap", skriver en användare. 

En annan menar att det kan vara okej att lämna ett barn några minuter, men inte så länge som i en timme. 

"Jag kan argumentera för att ett barn kan klara sig några minuter  – men en hel timme, med ugnen påslagen, ingen mat redo, medans hon är ute och handlar?!"

Pappan visste ingenting 

Hennes fästman, barnets pappa, hade ingen aning om att hans son var hemma själv en stund på dagarna. Men här om dagen fick han reda på att kvinnan lämnade sonen hemma själv, och han blev allt annat än glad. Enligt kvinnan har hennes partner "inga argument" för att vara arg på henne. 

Däremot är kvinnan väldigt arg, och tänker nu lämna honom. Hon skriver i forumet:

"Jag är på riktigt redo att packa mina väskor och aldrig låta min son se sin pappa igen, liksom denna baby när hen är född."

Källa: Reddit

Tycker du att detta är ok att göra?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela