Lördag 31 Jul
Stockholm

Modellen Lotte van der Zee, 20 - död till följd av hjärtstopp

Lotte van der Zee
19-åriga modellen Lotte van der Zee dog dagen före sin 20-årsdag. Foto: Instagram/lotte_zee

Lotte van der Zee hade en lovande internationell karriär som modell framför sig – något som hon aldrig kommer att få uppleva. Under en skidresa drabbades hon av ett plötsligt hjärtstopp, dagen innan sin 20-årsdag. I onsdags somnade hon in.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

20-åriga modellen Lotte van der Zee från Nederländerna var världens vackraste tonåring. För två år sedan vann hon skönhetstävlingen "Miss Teen Universium" – en tävling som öppnade upp för en internationell karriär som modell. 

Lotte hade hela livet framför sig och skulle precis ta klivet från tonåren och ut i vuxenvärlden – då skedde det tragiska.  

Hon drabbades av ett plötsligt hjärtstopp dagen före sin 20-års dag och har nu dött efter två veckor i koma, rapporterar brittiska The Sun. 

Skulle fira sin födelsedag i fjällen 

För drygt två veckor sedan åkte Lotte tillsammans med sin familj och kompisar till skidorten Westendorf i Österrike för att fira sin födelsedag. 

Och det är i skidbacken som den bild som blev den sista bilden på henne i liv togs. Lotte poserar i snön med ett rött skid-set, svart mössa och ett stort leende på läpparna. 

Lotte van der Zee i skidbacken i Österrike. Bildkälla: Instagram/lotte_zee

Två dagar innan sin födelsedag var hon ute med kompisar, men hennes föräldrar har berättat för tyska De Limburger att hon kom hem glad och pigg efter utekvällen. Morgonen efter vaknade hon och kände sig inte så bra, hon hade ont i magen. 

Senare på eftermiddagen fick hon ett plötsligt hjärtstopp.

Låg i koma i två veckor 

Lotte blev återupplivad av sin mamma Eugeniek van der Zee och kördes till ett sjukhus i närheten. Där hamnade hon i medicinsk koma och fick sedan förflyttas till ett speciallistsjukhus i München i Tyskland. 

I onsdags, efter att Lotte legat i koma i två veckor, beslutade sig hennes föräldrar för att låta henne somna in, rapporterar The Sun.

Hjärteskärande inlägg 

Under fredagen lade föräldrarna upp en bild på Lottes Instagram. I ett hjärteskärande inlägg berättar de om sorgen efter sin dotter. 

”Vår pärla. Vårt allt somnade in på onsdag kväll den 6 mars klockan 22.47. Det är fullständigt ofattbart att vår högt älskade Lotte inte finns med oss längre.”

Inlägget fortsätter:

”Våra hjärtan är krossade. Vi vill tacka er alla igen för allt stöd och kärleksfulla hälsningar”, skriver dem.

Lotte med sina föräldrar. Bildkälla: Instagram/lotte_zee
Kommentera
Kopiera länk
Dela