Fredag 30 Jul
Stockholm

Minst tre döda efter skjutningen på spårvagnen i Utrecht

En eller flera personer ska ha öppnat eld på en spårvagn i den holländska staden Utrecht. En 37-årig man är gripen misstänkt för attacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nio personer har skadats och tre har dödats i samband med en skjutning på en spårvagn i Utrecht i Nederländerna, rapporterar flera medier. Det ska även förkommit skottlossning på andra platser i Nederländerna, uppger polisen. 

Enligt holländska tidningen Der Telegraf ska en antiterrorstyrka skickats till platsen. Det finns än så länge inga uppgifter om att någon ska vara gripen, men enligt holländska AD ska det handla om fler än en skytt. 

Polisen söker nu efter en röd Renault Clio som ska ha setts lämna platsen efter skjutningen. 

Händelsen skedde vid 24 oktober-torget i Utrecht en stad med ungefär 330 000 invånare. 

Polisen söker misstänkt person

Vid 14-tiden på måndag eftermiddag gick polisen ut med namn och bild på en misstänkt person i samband med skjutningen. Gökmen Tanis, 37, ska ursprungligen vara från Turkiet och polisen uppmanar allmänheten att inte närma sig 37-åringen.

Polisen söker nu efter 37-åriga Gökmen Tanis i samband med skjutningen. Bildkälla: Polisen / Google Maps

Skjutningen inträffade i centrala Utrecht, Nederländerna, klockan 10.45 under måndagsförmiddagen.

Om det rör sig om en eller flera gärningsmän är fortfarande oklart. Men polisen uppger att man inte utesluter flera gärningsmän.

Terrorhotnivån har höjts

Terrorhotnivån har i Utrecht höjts till den högsta och skolor i området har uppmanats att låsa sina dörrar. Aftonbladet rapporterar även att spårvagnstrafiken har stoppats helt.

Gripen

Senare under måndagskvällen meddelade polisen att misstänkte 37-åringen Gökmen Tanis har gripits för attacken i Utrecht, rapporterar Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela