Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyfött spädbarn har hittats i Netto-påse: Polisen söker vittnen

- 27/03/2019, 19:55

En nyfödd bebis hittades under måndagen övergiven i en Netto-påse. Nu efterlyser polisen i Danmark vittnen som ska ha sett en kvinna med bebisen.

Sent under måndagskvällen hittades ett nyfött spädbarn i en matkasse i Vanløse i Danmark. Den lilla flickan, som uppskattas vara mellan noll och fem dagar gammal, hittades i en kasse från matvarumärket Netto, rapporterar danska Ekstrabladet. 

Flickan hittades intill en cykelväg och har lyckligtvis överlevt.

– Klockan 11:14 fick vi en anmälan om ett övergivet spädbarn på Grøndals Parkvej, sade vaktchef Carsten Reenberg till Ekstrabladet under tisdagen. 

Söker vittnen

Nu söker polisen personer som ska ha iakttagit den gula Netto-påsen under måndagskvällen mellan 19 och 23:14. Platspåsen hittades i korsningen mellan Grøndals Parkvej och Gudenåvej i Vanløse. Enligt polisen är det inte den klassiska gula Netto-påsen, utan en som är gjord av ett starkare material.

Påsen som lilla flickan hittades i. Bildkälla: Köpenhamns Polisen

Samtidigt går polisen ut med bilder på den lilla flickans kläder. Detta i hopp om att vittnen ska känna igen dem, eller att man ska ha sett en kvinna bära på ett barn i de kläderna. 

Barnet mår bra 

När den nyfödda lilla flickan hittades hade hon en mörkblå hoodie i vuxenstorlek från H&M:s Divided-märke på sig och var insvept i en grå yllefilt. Dessutom hade hon en vit babymössa i storlek noll till en månad, rapporterar Ekstrabladet