Torsdag 13 Maj
Stockholm

Mördaren fick 31 års fängelse – nu vill han skaffa barn

Aaron Newman mördade 30-åriga Hayley Pointon.
Aaron Newman mördade 30-åriga Hayley Pointon. Foto: Leicestershire Police/Facebook

2013 mördades den 30-åriga Hayley Pointon av misstag av två torpeder. Båda blev fängslade, men nu vill den ena mannen, vid namn Aaron Newman, skaffa barn med sin flickvän trots att han sitter fängslad.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I februari 2013 sköts 30-åriga Hayley Pointon till döds av Aaron Newman, 28 i Hinckley, Storbritannien.

Newman blev dömd till 31 års fängelse, men trots att han sitter fängslad vill han nu skaffa barn med sin flickvän genom provrörsbefruktning. Han menar att det är en mänsklig rättighet att bli pappa.

Nu vill Aaron Newman skaffa barn genom provrörsbefruktning. Bildkälla: Leicestershire Police

"Han måste kastreras"

Någon som inte håller med är offrets mamma, Kerry Pointon.

– Varför ska han ha barn när Hayleys barn kommer få växa upp utan deras mamma? Han förlorade sin rätt till faderskap när han mördade min dotter. Han måste kastreras, berättar hon för Metro UK.

Newman var inte den enda som fängslades för mordet. Han och hans medbrottsling Aaron Power blev egentligen anlitade som torpeder för att mörda Hayleys pojkvän Nigel Barwell, men skottet träffade Hayley istället och punkterade båda hennes lungor. Hon dog innan sjukvården var på plats.

Både Newman och Power skyller på varandra i rättegången. Domstolen menar att man aldrig kommer få veta vem det var som sköt henne, men att båda är minst lika ansvariga.

– Detta var ett planerat, kallblodigt mord. Det kanske aldrig kommer fram vem av er som gjorde det, men båda ni är inblandade i mordet och hade avsikt att döda, sa en domare i rättegångsprocessen 2015.

Extremt ovanligt att förfrågan godkänns

Nu vill Newman skaffa barn tillsammans med sin flickvän, som lever på utsidan.

Justitieministeriet förklarar att det är extremt ovanligt att en frihetsberövad person får tillstånd till provrörsbefruktning då processen är väldigt komplicerad och många faktorer spelar in. Förfrågan måste bli godkänd av flera institutioner, och Kerry Pointon menar att det är löjligt att han ens ställer denna slags förfrågan.

– Han kommer inte vara mycket till en pappa för att han inte kommer finnas där. Vad ska han lära dem? Moral? Jag ville ha honom i fängelse eftersom han inte kommer få saker som man får på utsidan. Det är vi som har fått livstidsstraffet, inte han. Hayleys barn har fått livstidsstraffet. Han kommer komma ut en dag, säger hon till Metro UK.

Tycker du att han ska få skaffa barn?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela