Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storbrand i Notre Dame-katedralen i Paris – rök väller ut

- 15/04/2019, 19:40 -

Rök väller ut från en av världens mest kända byggnader – katedralen Notre Dame i Paris, Frankrike. En brand har brutit ut och en stor insats pågår. Området runt omkring byggnaden töms.

Notre-Dame, är en katedral i Paris, byggdes 1163. Därefter har den byggts på i flera omgångar. Även nu genomgår katedralen en omfattande renovering. 

Men under måndagskvällen bekräftar räddningstjänsten i Paris att medeltidskatedralen brinner och att kraftiga lågor slår upp från byggnaden, rapporterar Omni.

Samtidigt som rök stiger mot skyn så pågår en stor insats.

Notre-Dame har klassats som ett världshistoriskt monument av Förenta Nationerna. Bildkälla: Pixabay

En byggnadsställning i närheten ska ha fattat eld och sedan spridit sig till själva katedralen. Turister och personal evakuerades snabbt och ingen har rapporterats vara skadad, skriver Expressen.

Spiran har kollapsat

Senare under måndagskvällen rapporterades att huvudspiran, som hade en höjd på 96 meter, på katedralen har rasat. Men hittills ska händelsen ska polisen se händelsen som en olycka.

Vid 21 kom uppgifter på att branden spridits till ett av de två ikoniska stora tornen framför Notre-Dame. Och vid klockan 22 på måndagskvällen var man fortfarande långt ifrån att få kontroll på branden, rapporterar Reuters.

Se i videon ovan hur röken väller ut från katedralen.