Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Nioåring bets ihjäl av hund på semestern

- 16/04/2019, 21:56 -

Nioåriga Frankie MacRitchie var på semester med sin mamma Tawnee Willis och hennes väninna Sadie Totterdell. Men det som skulle vara en härlig semester till Tencreek Holiday Park i Plymouth, England, slutade istället i tragedi.

Något som skulle bli en härlig familjesemester slutade istället i tragedi. Frankie MacRitchie, 9, blev biten av en hund, medan hans mamma satt i rummet intill och avnjöt en drink. Frankies skador var så pass allvarliga att han senare avled, skriver danska Ekstrabladet.

Allt hände under resan till Tencreek Holiday Park som ligger nära den engelska staden Plymouth. Frankie, mamma Tawnee Willis och Sadie Totterdell, som är en vän till familjen, såg fram emot en semester tillsammans. Med sig på resan hade Sadie även sin hund Winston

Pöl av blod

I söndags förmiddag tog sig mamman och väninnan en drink och lämnade Frankie och hunden Winston ensamma på hotellrummet. 

När Sadie sedan skulle titta till pojken och Winston möttes hon av en chock. Frankie låg på marken i en pöl av blod.

Ambulans och polis anlände snabbt till platsen men kunde inte få liv i pojken.

Väninnan Sadie försvann

När de väl kom till platsen var väninnan Sadie plötsligt försvunnen. Brittiska polisen påbörjade då en sökning efter henne. Flera timmar senare hittades hon vid en järnvägsstation 35 kilometer bort från hotellet där pojken hittades blodig.

28-åriga Sadie togs i förvar av polisen och fördes direkt till polisstationen. Väl där framkom det att det inte är första gången som Sadies hund Winston varit aggressiv. Hunden har nämligen bitits och varit riktigt aggressiv mot både människor och djur vid fyra tidigare tillfällen, rapporterar Ekstrabladet.

Winston, som är av hundrasen bulldog, är nu på kennel. Det står fortfarande inte klart om hunden ska avlivas eller inte.

Olyckan undersöks fortfarande av polisen.

"Detta borde aldrig ha hänt"

Någon som inte var med på semesterresan var Billy MacRitchie, Frankies pappa. På Facebook uttrycker Billy sin sorg i ett inlägg. 

Billy och Frankie MacRitchie
Frankie med sin pappa Billy MacRitchie. Bildkälla: Facebook

"Hela min värld har splittrats i en miljon bitar. Pappa är så förlorad utan dig lilla pojke, jag vet verkligen inte hur jag någonsin kommer att kunna leva utan dig. Detta borde aldrig ha hänt. Jag önskar att jag kunde hålla om dig och pussa på dig för alltid. Du är hela mitt liv och nu är du borta. Sov gott min älskade pojke, min bästa vän, mitt allt", skriver Billy om sorgen över att ha förlorat sin son.

Har du något husdjur?