Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5-årig flicka tvingades byta kläder i skolan – ansågs opassande

- 23/04/2019, 11:08 -
Klänningen ansågs opassande.

Harmony tvingades byta kläder.

Facebook/Emily Stewart

När Emily skulle hämta upp sin dotter Harmony från skolan fick hon en rejäl överraskning. Harmony hade nämligen inte på sig samma kläder som hon gick hemifrån med. Nu sprids historien över hela världen.

Ett riktigt märkligt brott mot en skolas dresscode har skapat stor debatt i USA. 

Det var i förra veckan som mamman Emily Stewart från Hugo i Minnesota skickade sin 5-åriga dotter Harmony till förskolan. Eftersom det skulle bli varmt fick Harmony ta på sig en klänning som hon fått av sin mormor. 

Men Harmony kom hem med en t-shirt på sig istället. Personalen på förskolan hade tagit hennes klänning eftersom flickan ”visade för mycket av sin kropp”. 


– Hur ska jag kunna lära min dotter att älska sin egen kropp när människor säger åt henne att hon måste skyla sig, frågar Emily i ett viralt Facebook-inlägg. 

Emily skriver också att Harmony började storgråta när hon fick frågan varför hon var tvungen att byta om. 

– Vad är det med en flickas axlar som gör att de inte får synas? Varför är klänningen olämplig? Det är fem år gammal och börjar redan bli sexualiserad, skriver Emily Stewart. 

Efter att inlägget delats tusentals gånger och uppmärksammats av flera amerikanska medier har skolan nu ändrat sina regler – så förhoppningsvis kan nu Harmony gå till skolan i sin klänning utan att tvingas byta till tröja.

Läs också om Emily som inte fick gå på flyget – för att hon var för lättklädd