HOLCH POVLSEN
Flera hundratals tågade till minnesstunden för att stötta familjen. - Foto: Jonas Olufsen/TT, Bo Amstrup/TT

Anders Holch Povlsens egna ord om tragedin: "Obegripligt"

Det framkom att tre av de avlidna i terrordåden var barn till den danske affärsmannen Anders Holch Povlsen. Nu har han tillsammans med sin fru Anne kommenterat den stora sorgen.


Den danska chefen för modekoncernen Asos Anders Holch Povlsen befann sig på semester i Sri Lanka med sin fru Anne och deras fyra barn AlmaAgnesAlfred och Astrid när terrordåden inträffade. 

Det framkom senare att tre av Holch Povlsens fyra barn omkom i bombdådet. Barnen var mellan 5 och 15 år gamla och deras dotter Astrid var den enda som överlevde, rapporterar Expressen.

Anders Holch Povlsen skadades också i dåden, det är dock oklart hur allvarliga skadorna var. Han fick vård på sjukhus och nu är den resterande familjen tillbaka i Danmark.

Stort stöd

Nyheten kom som en chock för hela Danmark.

Under torsdagen samlades flera hundra människor för att visa sin sorg över familjetragedin under en minnesstund, som hölls i Århus där Anders Holch Povlsen växte upp.

I ett sms som lästes upp av en präst på minnesstunden hade Holch Povlsen och hans fru skickat en tackhälsning till alla som visat sitt stöd och uttryckt sin enorma sorg kring tragedin:

"Vi skickar våra käraste hälsningar, käraste tankar och är djupt tacksamma över all värme vi mottagit de senaste dagarna. Förlusten av våra älskade barn Alma, Agnes och Alfred är helt obegriplig. Med de många fina människor vi har omkring oss, nära vänner, duktiga kollegor och våra käraste familjer kommer vi tillsammans ta oss igenom det".

Flera hundratals visade sitt stöd. Bildkälla: Claus Bech/TT

Hade en plan för barnen

Anders Holch Povlsen var enligt affärsmagasinet Forbes Danmarks rikaste person under fjolåret, detta eftersom hans imperium räknas vara värt hela 67 miljarder kronor. 

Han startade företaget Bestseller för 44 år sedan och hade sedan tidigare en plan för sina barn. Meningen var att de skulle ärva familjeföretaget, skriver Expressen.

Stöd från kungafamiljen

Flaggan vid minnesstunden vajade på halv stång och många fortsätter ta sig till minnesplatsen för att ge stöd till familjen och tillsammans uttrycka sin sorg.

Flera danska kända personer har visat sina kondoleanser för familjen. Någon som gått ut med kommentarer kring tragedin är den danska Kronprisen Frederik.

– Det är en alldeles fasansfull tragedi, och vi alla bör tänka – och vi tänker – på de efterlevande, berättade han till Ekstrabladet, enligt Expressen.

I den sista meningen i sms:et som Holch Povlsen skickade, uttrycker de sin tacksamhet för det fina beviset på medmänsklighet:

"Vi sätter ett oerhört stort värde på medmänsklighet, som också visas i Brande ikväll – inte bara för vår familj utan för alla offer i de fruktansvärda handlingarna på Sri Lanka. Anders & Anne".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera döda på Engelska kanalen

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Person åtalad för terrorfinansiering

1 timme sedan
En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Polisen i Trelleborg rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Våldsam person i livsmedelsbutik", skriver polisen på sin hemsida.