Cykla till jobbet
Här får medarbetarna betalt för att cykla till jobbet - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT, Pixabay

Här får anställda mer betalt om de cyklar till jobbet

Norska företaget Kallesten Revisjon och Regnskap vill att sina anställda ska cykla till och från jobbet. Därför får alla medarbetare som väljer att sätta sig på sadeln och trampa till jobbet en liten bonus för varje kilometer de cyklar – rena drömmen, eller hur?


För en del av oss är bilen eller kommunaltrafiken någonting som vi färdas i vardagligen när vi åker både till och från jobbet. Andra väljer att ta på sig hjälmen och sätta sig på cykeln – och det är inte bara hälsosamt, det är också miljövänligt! 

Till dig som i dagsläget inte cyklar till jobbet – skulle du göra det om du fick betalt? 

Det får nämligen de 20 medarbetarna på det norska företaget Kallesten Revisjon och Regnskap. I samband med att lönen betalas ut få de anställda som har cyklat till och från jobbet en liten extra slant på kontot, skriver NRK. 

Får betalt per kilometer

Ju längre bort medarbetarna bor från jobbet, desto mer betalt får dem för att ta cykeln. I dagsläget får de drygt fyra norska kronor per cyklad kilometer – en summa som de måste skatta på. 

"Fresta med lite pengar"

Att de anställda får betalt för att cykla är inget nytt, det är något som de fått i flera år. 

– I samband med en renovering behövde vi ta bort några parkeringsplatser för bilar. Vi ville uppmuntra de anställda att cykla i stället och bestämde oss för att fresta med lite pengar, säger Herbjørn Vestvik, chef på Kallesten Revisjon och Regnskap, till NRK.

Nu vill företaget certifieras som en cykelvänlig arbetsplats av cyklisternas nationella förbund. Och för att få vara det måste de erbjuda bra förutsättningar för de anställda som väljer att cykla till jobbet. 

– Vi har förbättrat våra faciliteter för cykelparkering – vi har ett gym samt möjlighet att tvätta och underhålla cyklar. Vi försöker göra allt vi kan för att underlätta cykling, berättar Herbjørn Vestvik för NRK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den man som cyklade i 100 blås och stoppades av polis när han var påväg till jobbet. Det kan du läsa mer om här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du cykla till jobbet om du fick betalt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

2 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

3 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.