Måndag 29 Nov
Stockholm

Mamman matade sin son med giftig bröstmjölk – döms för dråp

Droger
En mamma i USA matade sin bebis med giftig bröstmjölk. Foto: Hasse Holmberg/TT, Pixabay

Samantha Jones, 31, från USA har anklagats för dråp efter att ha ammat sin bebis med bröstmjölk som innehöll narkotika. Bebisen dog till följd av drogerna.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Pennsylvania, USA, har den 31-åriga mamman och drogmissbrukaren Samantha Jones anklagats dråp efter att hon medvetet matade sin 10-veckor gamla son med giftig bröstmjölk.

Klockan tre en natt hade hon vaknat av att hennes bebis, som kom att kallas R.J i rättegången, skrek. Istället för att ge bebisen en flaska valde Jones att amma. 

Fick hjärtstopp

När Jones vaknade några timmar senare var hennes son livlös.

Eftersom Jones under en längre period varit beroende av smärtstillande och andra tyngre droger, så fick R.J i sig en blandning av metadon, metamfetamin och amfetamin. 

R.J hade fått hjärtstopp till följd av att ha matats med den giftiga bröstmjölken och dog den 2 april 2018.

Den 8 april 2019 erkände hon sig skyldig till ofrivillig dråp.

– Jag vill aldrig att det här skulle hända. Jag älskade min lilla pojke mer än allt. Jag måste leva med detta varje dag, berättade hon i domstolen, rapporterade Daily Telegraph.

Straffet blev 3 års villkorlig dom och hundra timmars samhällstjänst, med fokus på att hjälpa andra mammor.

Ingen idé med fängelse

Domaren i fallet, Wallace Bateman, förklarade under rättegången att det inte skulle vara någon mening att fängsla Jones eftersom hon redan lider av det verkliga straffet – ånger och sorg.

Bateman pekade också på att det straff som Jones fick skulle få fler drogmissbrukande föräldrar att söka hjälp. Han förklarade också att barnets tragiska död hade kunnat undvikas om Jones hade bett om hjälp tidigare, rapporterar Daily Telegraph.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela