Dansk politiker: "Sänk skatten så att fler har råd med silikonbröst "

- 17/05/2019, 14:11

Laura Lindahl från partiet Liberal Alliance presenterade ett minst sagt kontroversiellt förslag i måndags: sänk skatten så fler har råd med silikonbröst.

Det är val i Danmark den 5 juni, och valrörelsen pågår för fullt. Nu har den danska politikern Laura Lindahl från partiet Liberal Alliance har hamnat i lite av en shitstorm efter ett kontroversiellt uttalande.

Laura Lindahl debatterade i veckan mot Zenia Stampe, en annan dansk politiker, som vid ett par tillfällen ammat sitt barn under debatter.

Det var just efter en debatt under den pågående valkampanjen som Lindahl tog till Facebook för att att lägga fram sitt något ovanliga förslag, skriver Ekstrabladet.

Lindahl förklarar att det faktum att Zenia Stampe ammar under debatter fått henne att tänka till: “Efter att jag har ammat två barn så hänger mina pattar nästan nere vid knäna och jag tänker att jag borde skaffa ett par stora silkonbröst” skriver Lindahl på Facebook.

Och för att fler ska ha råd med just silikonbröst har Lindahl en idé: “Jag tänker att ännu en bra anledning till att sänka skatten är att alla ska ha råd med nya silikonbröst. #NejTackTillHängpattar” 

"Måste finnas plats för skämt"

Förslaget har, inte helt oväntat, fått en del kritik. Men Laura Lindahl ångrar inte uttalandet utan menar att man inte bör ta det så seriöst:

– Det måste finnas lite plats för skämt i en sådan lång valkampanj, säger hon till Ekstrabladet.

Hon tycker inte att man ska se idén som skambeläggande mot mammors kroppar efter förlossning.

– Man ska inte ta det så bokstavligt. Det vore lättare om man bara kunde skratta lite åt det.

Partiet Liberal Alliance, som Laura Lindahl representerar, är ett libertarianskt parti vars huvudfrågor är skattesänkningar och nedskärningar i välfärden. 

Läs också om danska högerextrema partiet Stram Kurs – som helt vill förbjuda islam.