Onsdag 25 Maj
Stockholm

Supertips: Så hittar du de billigaste resorna till semestern

Tips-for-en-billig-solsemester
Tips för en billig solsemester. Foto: Pixabay, Pixabay

Snart är det sommar och då är det lockande med solsemester – något som också kan kosta en del. Men som tur är finns det sätt att hålla kostnaderna nere och ändå få en drömresa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Börjar semestersugen smyga sig på fast ekonomin är tajt? Ingen fara, det finns sätt att hålla kostnaderna nere – även för en solsemester. Här är allt du behöver tänka på för att få en så billig resa som möjligt!

Destination

Först måste man välja resans destination och här finns vissa alternativ som är särskilt billiga. 

Om en vill hålla sig kring medelhavet är till exempel grekiska Korfu både vackert och har en låg prisbild. Även grannlandet Albanien har blivit allt vanligare att resa till och har en liknande miljö men till ett billigare pris. 

Om en vill åka längre bort är Thailands huvudstad Bangkok ett alternativ. Här kostar förvisso flygbiljetten mer med levernet är desto billigare. 

Bildkälla: Pixabay

Då ska du åka

En annan stor faktor som avgör hur dyr resan blir är när man väljer att åka. Här är de bästa alternativen att åka i maj, början av juni eller sista veckan i augusti om möjligheten finns. Tumregeln är egentligen att försöka resa när ingen annan gör det. 

Bildkälla: Pixabay

Då ska du boka

Även tidpunkten när man bokar kalaset kan påverka resans pris. Här är det också lätt att bli förvirrad. Förut brukade det nämligen bli billigare om man väntade länge med att boka. 

Nu gäller dock ofta motsatsen, särskilt om man åker charter. Försök därför boka biljetten så tidigt som möjligt.

Bildkälla: Pixabay

Flyg

Även kring själva flyget finns det vissa hemligheter för att få ett billigare pris. Ibland kan det bli mer prisvärt att bara köpa en flygstol och lösa boendet på plats. Också att resa från en annan flygplats än den närmaste kan pressa ner priset. 

Bildkälla: Pixabay

Boende

Boendet för resan kan ofta bli en av de dyrare sakerna. Det man kan göra är att skippa paketresor och kontakta hotellet själv.  

Man kan också tänka att boendet bara ska vara sovplats och att man därför kan rucka lite på sina principer.

Bildkälla: Pixabay

Aktiviteter 

Något som däremot är enklare att spara in pengar på är aktiviteter. Till exempel kan man bada, besöka olika stränder, gå på egna hiketurer, besöka parker för piknicks eller strosa runt på mysiga shoppinggator. 

Man kan också se vilka olika utflykter som resebolag erbjuder och sedan sätta ihop en billigare variant själv. 

Bildkälla: Pixabay

Mat

Slutligen, och kanske det viktigaste, maten. Och även här finns det sätt att hålla priset nere. Till exempel kostar centrala restauranger mer så det kan vara värt att ta sig en bit från hotellet. 

Man kan också tänka att man äter vissa måltider hemma och endast en måltid på resturang. Till sist brukar den lokala maten vara billigare, samtidigt som man också får ta del av kulturen!

Bildkälla: Pixabay

Källor: Reseguiden, Nordnetbloggen, Skyscanner

Läs även: Här är de mest populära resmålen för matälskare

Ska du resa i sommar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela