Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de mest populära resmålen för matälskare

- 23/07/2018, 22:15 -

Semestertider. Sol, fina stränder, god mat eller vacker natur, vad föredrar du på din semester? Nu har Hotels.com gjort en undersökning som visar var alla matälskare semestrar.

Semestertiderna är här och många reser bort för att sola, bada och slappna av.

Vissa väljer resemål där de kan vara aktiva, andra vill bo nära stranden och andra väljer resemål efter vilken natur som finns i området. 

Hotels.com har kommit med en ny rapport som visar att hela 60 procent av alla de som reser som är mellan 18 och 35 år, tycker att maten vid destinationen är den viktigaste detaljen när man ska välja var man ska åka på semester. 

Pasta och mozzarella
Du äter inte bara mycket god pasta i Rom utan staden är väldigt romantisk. Bildkälla: Unsplash.

Det var 9 000 personer i 29 olika länder som var med i undersökningen och de flesta lockades av storstäder så som Paris, Tokyo och Rom. 

Svenska personer hade pastan och romantikens stad på sin topplista – Rom. På andra plats kom Paris med sitt franska kök och tredjeplatsen tog Barcelona med spanska maträtter.

Och visst är det härligt att äta god mat på semestern? 58 procent njuter av lokala delikatesser och 72 procent tycker att matupplevelserna är de mest bestånden minnena från semesterresan. 

Paella uppdukat på ett bord.
Paella är en rätt som serveras ofta i Spanien. Bildkälla: Unsplash.

Brukar du lägga upp bilder på Instagram när du är på semester? Är korten på stränder och vänner? Det visade sig att 73 procent av deltagarna i studien gärna lägger upp bilder på Instagram under semestern, dock hellre på maten de äter än de personer som hen reser med. 

Svenskarnas topp sju matstäder:

1. Rom, 26 procent

2. Paris, 25 procent

3. Barcelona, 22 procent

4. New York, 21 procent

5. London, 18 procent

6. Tokyo, 16 procent

7. Venedig, 14 procent

Matstädernas topp sju – totalt:

1. Paris, 27 procent

2. Tokyo, 23 procent

3. Rom, 22 procent

4. London, 21 procent

5. New York, 16 procent

6. Barcelona, 16 procent

7. Madrid, 14 procent

Vill du stanna i Sverige på semestern men behöver lite inspiration på var man kan åka och vad man kan göra? Du kanske är sugen på att åka till Höga kusten eller till Smögen? Här kan du hitta semesterinspiration.

Se härliga bilder från semesterstäderna i klippet ovan.

Har du semester just nu?