Läkare varnar för ny penis-trend
Läkare varnar för en ny penis-trend som kan vara skadlig. - Foto: Unsplashed

Läkare varnar för nya penis-trenden – kan leda till impotens

En ny trend sprider sig i tron om att kunna göra människors penisar större. Nu varnar läkare för att trenden kan medföra en del oönskade komplikationer.


Det sprider sig en ny trend bland män runt om i världen – en trend där tanken bakom är att förstora det manliga könsorganet, skriver brittiska The Sun.

Trenden heter "jelqing" och ska enligt vissa vara en gammal teknik göra sin snabel både längre och bredare. Men nu varnar experter och läkare för trenden.

Billdkälla: Unsplashed

Det här är "jelqing"

Men vad är den här trenden för något då, vad innebär det att jelqa? Jo – det är nämligen en metod där man, med händerna, försöker skapa ett högt tryck i penisen genom att mer eller mindre mjölka den.

Enligt tidningen Men's Health så finns det två olika teorier om vad som händer när man utför detta. Den ena teorin är att jelqandet ska kunna öka mängden blod som penisen kan fyllas upp med under erektion – och på så vis bli större.

Den andra teorin är mer eller mindre att självaste draget i snabeln river upp små, små, små revor i penisens hud. När huden sedan läker så ska de nya cellerna göra så att snoppen blir längre.

Kan orsaka ärrbildningar

Och detta kan ju tänkas låta strålande – men det finns såklart risker med det. Nu varnar bland annat läkare för att metoden kan orsaka mer skada än nytta. Bland annat löper man risken att drabbas av Peyronies sjukdom.

– Det behöver inte hända något, Men det behöver inte vara säkert heller. Att kröka penisen kan göra oerhörd skada på den. Det är farligt och meningslöst, säger Dr Premal Patel, urolog på University of Miami till Daily Mail.

Peyronies sjukdom är en ärrbildningssjukdom som kan ge krökning av penis. Sjukdomen är inte farlig – men den kan skapa stora problem då krökningen kan göra så att det blir omöjligt för personen att ha sex.

Kan även orsaka impotens

Men det kan bli värre än så. Genom att under en periods tid bara dra i sin snopp så kan blodkärlen inuti den skadas. Vilket i sin tur kan innebära att du, även som ung, kan få problem att få eller att vidhålla en erektion.

Ja – tyvärr så finns det ingen snabb "do it yourself"-lösning om man vill ha en längre snorren.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.