Brott och straff
Våldtog och mördade 5-åring: "Slickade sina händer rena" i förhör - Foto: Logan City Police Department/AP/TT, Eli Lucero/Herald Journal/TT

21-årig man misstänkt för att ha mördat 5-årig systerdotter

En 21-årig man från Utah, USA, står inför flera anklagelser – bland annat mord och våldtäkt. Detta då han misstänkt ha tagit livet av sin 5-åriga systerdotter.


Den 25 maj klockan två på natten anmäldes 5-åriga Elizabeth Shelly försvunnen från sitt hem i Logan i Utah, USA. Kort därefter blev hennes morbror Alex Whipple, 21, misstänkt för att ha kidnappat henne. Detta eftersom han befunnit sig i flickans hem den natten.

Han greps och efter långa förhör är han nu anklagad för att ha våldtagit och mördat sitt 5-åriga syskonbarn Elizabeth, rapporterar brittiska Metro. 

Alex Whipple står anklagad för bland annat mord och våldtäkt. Bildkälla: Cache County Sheriff's Office/AP

"Slickade sina händer rena"

När han arresterades berättade han till en början inte för polisen vad han hade gjort eller var flickan befann sig. Men i utbyte mot att åklagarna tog bort hans möjligheter till dödsstraff gav han polisen en karta som visade var Elizabeth fanns. 

Det visade sig att hon inte var långt i från sitt hem. Under ett träd, i ett skogsparti i närheten, hittades hennes kropp – hon var död, mördad. 

I samband med att de påträffade kroppen fann de också en blodig kniv som saknades från hennes mammas kök. På kniven fanns även ett blodigt handavtryck. 

Enligt myndigheterna hade Whipple knivsår i händerna och blod på sina jeans när han greps. Polisen har berättat att den misstänkte 21-åringen "började slicka sina händer" och försökte torka dem rena under förhör.

Står inför flera anklagelser 

Whipple har berättat att alkohol gör att det svartnar för honom och att han då "ibland" gör kriminella saker. Nu står 21-åringen anklagad för mord, kidnappning av barn, skändning av kropp och hindrande av rättvisa. Dessutom lade myndigheterna till anklagelser om våldtäkt, då åklagare fått ytterligare bevis, rapporterar Metro

Elizabeth "Lizzy" begravdes tisdagen den 4 juni i Utah. Bildkälla: Rick Bowmer/AP/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.