Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyfödd bebis hittad övergiven – i en plastpåse i skogen

- 09/06/2019, 17:30 -

I torsdagskväll hittades en plastpåse av en familj när de var ute och promenerade i ​ett skogsområde i delstaten Georgia, USA. Påsen var dock inte tom – den innehöll en nyfödd bebis.

När Alan Ragatzs två döttrar promenerade i Forsyth County, i delstaten Georgia, under torsdagskvällen hörde de plötsligt ett mycket märkligt ljud. Eftersom ljudet inte lät som ett djur försökte de lokalisera var det kom ifrån.

– Vi tog våra ficklampor och letade runt, tänkte att det där inte låter som ett djur, säger Kayla Ragatz till WSBTV.

Utan att hitta något gick de hem och berättade för pappa Alan att de tyckte de hade hört barnskrik i skogsområdet nära hemmet.

I en hög med pinnar och löv

Men Alan Ragatz menade att det inte var möjligt utan tänkte att det nog måste varit en tvättbjörnsbebis eller något annat djur som döttrarna hade hört. 

Ingen i familjen kunde riktigt släppa det märkliga skriket, så de gick alla ut och letade tillsammans. I skogsområdet hörde de barnskriket igen. 

Och det var just det, barnskrik. För i en hög av pinnar och löv låg en plastpåse – innehållande en liten bebis.

– Hon var vid liv. Hon grät och vi tänkte att det kanske var ett gott tecken. Det kunde ha varit så mycket värre! Det är mina döttrars förtjänst att vi följde upp detta, säger Alan Ragatz till WSBTV och fortsätter:

– Vi fick av panik och grät allihopa.

Larmade polisen

Direkt när den nyfödda bebisen hittades så larmade familjen polisen. 

När den lilla flickan hittades av familjen Ragatz bedömdes hon varit cirka en timme gammal. Polisen menar att det varit avgörande att hon hittades så fort.

Flickan befinner sig nu på sjukhus och har fått namnet India, rapporterar CNN.

Nu vädjar polisen allmänheten om hjälp – att hitta barnets mamma. Av den anledningen har även polisen gått ut med bild på flickan, i hopp om att flickan ska kunna komma till rätta.

Har du hört talas om något liknande?