Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyhet: Snart öppnar världens största undervattenspark

- 16/06/2019, 08:18

Älskar du också Gröna Lund, Liseberg och allt som har med nöjesparker att göra, men kanske tycker att det kan vara jobbigt med skrikande barn, eventuellt illamående eller dåligt väder? Misströsta inte! Snart öppnar världens största undervattenspark.

Nöjesparker såsom Gröna Lund i all ära, men detta måste slå alla rekord! Snart öppnar nämligen världens största undervattenspark. Japp, du läste rätt. 

Undervattensparken kommer ligga i Persiska Viken.
Undervattensparken kommer ligga i Persiska Viken. Bildkälla: Google Maps

Bahrain, som ligger i Persiska viken, kommer under sommaren 2019 öppna en undervattenspark som främst riktar sig till dykare. Till ytan kommer den bli över 100 000 kvadratmeter stor och du kommer kunna utforska konstgjorda, färgstarka korallrev och skulpturer. Inte nog med det kommer det även finnas en replika av en traditionell bahrainsk pärlfiskares hus och sjunkna skepp, enligt Dykarna.nu.

Huvudattraktionen ett sjunket flygplan

Skaparna bakom parken är dessutom inte särskilt tystlåtna med vad huvudattraktionen kommer vara. De har nämligen låtit en Boeing 747 sjunkas ner till havsbottnen. 

Flygplanet är 70 meter långt och enligt skaparna kommer allt material de använder till parken vara skapat på så sätt att det är miljövänligt och gynnande för marinlivet. De ser hoppfullt på att flygplanet ska kunna bidra till tillväxten av riktiga korallrev och även locka mer havsliv till platsen.

Boeing 747 är huvudattraktionerna.
Boeing 747 är huvudattraktionerna. Bildkälla: Divebahrain/Instagram

Experter tveksamma

Men det är inte alla som är lika imponerade av parken. Adriana Humanes jobbar som marinspecialist vid universitetet i Newscastle och förklarar för CNN att materialet i flygplan inte är särskilt bra för organismerna i vattnet.

– Mycket material i plan, såsom stål, bly och aluminium, kan korrodera och sprida tunga metaller i vattnet. På så sätt störs de marina organismerna, förklarar hon för CNN.

Parken får passande nog namnet Dive Bahrain och planeras att öppnas redan sommaren 2019.

Vill du besöka undervattensparken?