Blaze avlivades av misstag på ett djurhem i North Carolina.
Blaze avlivades av misstag på ett djurhem i North Carolina. - Foto: Foto: Joey Varker/Google Maps

Familjehunden Blaze avlivad av misstag på djurhem

En kanadensisk familj lämnade sin hund till ett djurhem för att kortvarigt sättas i karantän efter att den bitit en släktings barn. När familjen några dagar senare åkte för att hälsa på hunden, visade det sig att djurhemmet begått ett stort misstag.


Familjen Varker från North Carolina, Kanada, hade skaffat en 16 månader gammal Australian Cattle Dog vid namn Blaze.

Efter en incident där Blaze ska ha bitit husse Joey Varkers 6-åriga kusinbarn, blev de tvungna att sätta Blaze i karantän som skyddsåtgärd. Den 4 juni överlämnade de honom till Davidson County Animal Shelter, enligt Fox News

Meningen var att han där skulle sitta i karantän och övervakas i 10 dagar för att sedan få komma hem till sin familj igen. Men så blev det inte.

Joey Varker skriver i ett Facebook-inlägg om när hans fru Rhea Varker, med sina tre söner, fyra dagar efter att ha överlämnat Blaze åkte till djurhemmet för att hälsa på sin fyrfota familjemedlem. De ska då ha blivit visade en bild på en helt annan hund. Burarna genomsöktes men Blaze kunde inte bli hittad. Det konstaterades sedan att han av misstag blivit avlivad.

Efter incidenten berättade Rhea Varker för lokala medier, enligt New York Post, att skulden lades på städteamet.

– Skulden lades på städteamet som kommer in och städar burarna, man sade i princip att de hade felplacerat hunden. Inga andra förklaringar gavs. Jag erbjöds inte möjligheten att identifiera min hund, sade Varker.

Den biträdande föreståndaren för djurhemmet, Casey Smith, beskrev incidenten som ett ”olyckligt misstag”.

– På grund av det överväldigande antalet inkommande djur och begränsad personal, speciellt på helger, blandades denna hund ihop med en annan hund som skulle avlivas som förmodligen var lik, sade Smith till Winston-Salem Journal, enligt HuffPost.

Joey Varker skriver i sitt Facebook-inlägg att de till en början erbjöds en ny hund som kompensation, vilket han kallar en ”förolämpning mot min fru, mig och våra tre barn”.

Efter att ha pratat med djurhemmets föreståndare ska de även ha blivit erbjudna 300 dollar (ungefär 3 000 kronor) som kompensation, vilket Joey kallar en ännu större förolämpning.

– Hur kan man sätta ett pris på en familjemedlem, vilket vår hund var?! Vi vill inte ha pengar, vi vill ha svar, vi vill att någon ska hållas ansvarig, skrev han några dagar efter incidenten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.