Spårlöst försvunnen pojke dök upp efter 12 år – sköt ihjäl pappan

Anthony Templet försvann utan spår med sin pappa Burt för 12 år sedan. Nu har han hittats igen, men av polisen. Detta efter att han sköt sin pappa till döds i deras hem.


År 2007 försvann Burt Templet spårlöst tillsammans med sin då fem-årige son Anthony Templet från deras hem i Houston, Texas.

Utan lycka har resterande familjen, systern Natasha Templet och mamman, försökt hitta dem igen. 

Nu har polisen i Baton Rouge, Louisiana hittat dem.

Detta efter att Anthony, nu 17 år, sköt sin pappa till döds tidigare i juni.

Anklagas för dråp

Rättsväsendet anklagar nu Anthony för dråp, men hans syster menar att det handlar om självförsvar.

– Han har varit avskild från omvärlden och misshandlad alla dessa år av sin egen pappa. Min modiga bror var tvungen att försvara sig själv en sista gång, berättar hon för WAFB enligt Metro UK.

När polisen förhörde Anthony berättade han öppet om hur det gick till. 

Sköt tre gånger

Enligt hans utsago hade Burt blivit full och våldsam, och ska ha skjutit sin pappa tre gånger innan han ringde nödnumret 911. Skotten ledde några dagar senare till Burts död.

Natasha förklarar vidare att de tio åren som Burt var tillsammans med deras mamma var otroligt våldsamma och att Burt brukade hålla Anthony i sin armar medan han misshandlade mamman.

Tidigare anklagad

Burt hade tidigare blivit anklagad för misshandel tre gånger mellan 2001 och 2002, men båda fallen avfärdades av en domare. Det var efter att mamman ansökte om en skyddsorder som han försvann från hemmet tillsammans med sonen.

Flera vittnen, så som grannar i närheten av där Burt bodde tillsammans med Anthony, berättar att mannen alltid var väldigt hemlighetsfull gällande sin son och valde att undervisa honom hemma. 

Riskerar att dömas för mord

Nu riskerar 17-åringen att fällas för mord. Men chansen finns möjligheten att man ser händelsen som självförsvar och då låter honom gå.

Natasha hoppas på att de släpper hennes bror fri.

– Jag kan bara tänka mig vad han har gått igenom, berättar hon för WAFB, skriver Metro UK.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.