Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slickade på glass i mataffär – riskerar 20 års fängelse

- 06/07/2019, 22:10
Fängelse, Glass

Slickade på glass i mataffär – riskerar 20 års fängelse

Johan Nilsson/TT, Twitter

En tjej från Texas, USA, riskerar 20 års fängelse. Anledningen? Hon öppnade en glass i matvarubutiken, slickade på den, och ställde tillbaka den.

Glass är för många en riktig höjdare och finns i alla dess former. Men regel är att man inte kan smaka glassen innan man har betalat för den i kassan, i alla fall om du köper annat än kulglass, mjukglass eller gelato. 

Men detta gjorde en kvinna från Texas, USA. Hon gick in på sin lokala mataffär Walmart, öppnade en glassförpackning med glassen Blue Bell och slickade på den. Därefter ställde hon tillbaka den i glassfrysen. 

Nu riskerar hon ett långt straff för det hon gjorde – nämligen upp till 20 år, skriver CBS News. 

Viral video på Twitter 

En video där kvinnan gör detta spreds på sociala medier och fick miljontals visningar. I videon kan man höra: "Slicka på den, slicka på den. Å, din dåre. Ställ tillbaka den, ställ tillbaka den". 

Samtidigt som filmen spreds på nätet blev kvinnan efterlyst av polisen. 

Riskerar 20 års fängelse 

Nu har kvinnan kunna identifierats. CBS News skriver att polisen anser att det kvinnan gjort är en form av sabotage, där straffskalan är mellan två till 20 år. 

Enligt polisen är kvinnan minderårig och man har lämnat över ärendet till departementet för ungdomsbrottslighet i Texas.