Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ammade dottern på flygplan – ingrep flygvärdinnan

- 16/07/2019, 22:11

En kvinna som ammade sin dotter på ett KLM-flyg blev ombedd att skyla sig för att inte göra andra passagerare obekväma. Nu sluter internet upp bakom kvinnan.

Det holländska flygbolaget KLM:s policy kring ammande ombord på planen rör upp starka känslor. 

Särskilt efter en incident som inträffade på en flight mellan San Fransisco och Amsterdam. 

Shelby Angel skriver på sin Facebooksida om hur hon behandlades på planet. 

Uppmanades att använda en filt

Hon påpekar hur det lugnar dottern att amma henne under flygningen, men att hon försöker vara diskret och dölja så mycket hud som möjligt. 

Shelby menar vidare att en flygvärdinna direkt gick fram till henne för att överräcka en filt så att hon kunde skyla sig. Men då förklarade hon att dottern inte gillade att bli täckt på det sättet. 

Efter det varnade flygvärdinnan henne att det var hennes ansvar att ta itu med klagomål som kunde uppstå. Resten av flygresan ska den flygvärdinnan inte ens velat titta henne i ögonen, enligt Shelbys utsago.

Hon uppmanar nu kvinnor som ammar att inte välja flygbolaget framöver. 

Runtom på internet får hon massivt stöd för sin sak. "Jag kan inte förstå att du behandlades så!" och "Förhoppningsvis kommer någonting gott ur din fruktansvärda erfarenhet" lyder två kommentarer till Shelbys försvar. 

"Alla passagerare är inte bekväma med det" 

En talesperson för KLM har kommenterat händelsen till The Independent

– Självklart är det tillåtet att amma ombord. Men alla passagerare känner sig inte bekväma med att det förekommer, ibland klagar passagerare till kabinpersonalen. För att hålla god stämning ombord kommer vi i en sådan situation att eftersträva en lösning som respekterar allas bekvämlighet. Det kan i vissa fall innebära att be en mamma att täcka över sitt bröst. 

Mer nyheter: Råttor och bajs hittat bland svensk flygplansmat

Ska man få amma fritt på flygplan?