Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter kvinnans utbrott – tvingas betala rekorddyrt skadestånd

- 18/07/2019, 22:21 -

Chloe Haines, 25, hade blivit berusad och arg på en flygtur från Storbritannien till Turkiet, vilket ledde till att kabinpersonalen fick brotta ned henne. Nu har hon fått en ordentlig böter.

Chloe Haines, 25, skulle flyga till Turkiet från Storbritannien med sin mormor den 22 juni i år.

Av oklar anledning blev Chloe, som också var alkoholpåverkad, väldigt förbannad.

Skrek att hon skulle döda alla

Flera vittnen har beskrivit hur hon hade löpt amok i flygplanet medan hon skrek.

Hon hade bland annat brottats med personalen, som desperat hade försökt att lugna ner den unga kvinnan.

Men flera personer som befann sig ombord på planet berättade även att Chloe hade skrikit att hon skulle döda alla ombord och hade tagit sikte på att få upp en av flygplanets dörrar.

– Hon sprang genom mittgången mot dörren. Hon lade händerna på handtaget och försökte öppna den, berättade ett vittne till The Sun, enligt Aftonbladet.

Eftersom att Chloe hade hotat med att döda alla ombord, så skickade kabinpersonalen ut ett larm om misstänkt kapningsförsök. Planet hade sedan vänt tillbaka till flygplatsen.

Planet tvingades vända tillbaka. Bildkälla: TheSun

Planet tvingades vända tillbaka. Bildkälla: TheSun

Rekorddyrt skadestånd

Inte nog med kaoset som urartade sig under flygningen, så hade det skickats upp stridsflyg efter kapningslarmet. Stridsflygen hade sådan kraft att de spräckte ljudvallen, vilket ledde till att flera villors fönster spräcktes, vilket villaägarna nu kräver ersättning för.

Bildkälla: TheSun
Bildkälla: TheSun

Men nu har 25-årige Chloe fått en riktigt saftig böter.

Hon tvingas betala flygbolaget Jet2 med nästan en miljon svenska kronor, vilket är ett rekorddyrt skadestånd, skriver Aftonbladet.