Måndag 29 Nov
Stockholm

Cillian, 1, höll på att dö – efter buffén på TUI-hotellet

Barn-haller-pa-att-do-efter-TUI-buffé
Barn håller på att dö efter TUI-buffé. Foto: Facebook/Lara Wilcocks Mua, Pixabay

Cillian, 1, från Liverpool, Storbritannien, drabbades av en dödlig bakterie av buffén på semestern. Nu berättar familjen om sonens kamp mot döden, och ilskan mot hotellet. "Det är något som man tror aldrig kan hända en. Det är hjärtkrossande.​"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Richard Holt, 33, och Lara Wilcocks, 35, var på semester i Hurghada, Egypten med sina tre barn. En resa som snabbt blev till en mardröm –  detta då deras ettåriga son Cillian Holt drabbades av en dödlig bakterie från hotellets buffé, något som höll på att bli hans död. 

– Läkarna sa att han hade dött om vi hade väntat längre med att åka till sjukhuset, säger pappan Richard, till Mirror.

Kan behöva njurtransplantation  

Cillian fördes till sjukhus efter att ha blivit den femte i familjen som upplevde symptom efter maten på TUI-buffén. 

Cillian Holt, bild från 2018. Bildkälla: Facebook/Lara Wilcocks Mua

Ettåringen drabbades dock värst och fick två anfall samt magvärk och diarré efter buffén. Väl på sjukhus bedömdes läget som kritiskt och han fick sammanlagt tre blodtransfusioner. Det kan fortfarande bli aktuellt med en njurtransplantation för pojken. 

– Det är något som man tror aldrig kan hända en. Det är hjärtkrossande. Hans njurar har fortfarande inte ”vaknat upp” än så vi vet inte om han behöver en transplantation eller inte, säger pappan Richard till Mirror. 

Han fortsätter:

– Alla tre barn har blivit sjuka, men när du kommer till insikten att vi inte har suttit och tittat på ett barn som är sjuk, utan ett barn som är döende, öppnas ens ögon.

Bristfällig hygien

Det var ett all-inclusive hotell som familjen bodde på och även Richard fick diarré av buffen. Han beskriver hur han aldrig upplevt sådana kramper och att hans muskler i magen fastnade i en smärtsam position. 

Familjen menar även att maten på hotellet var ljummen och att handspriten var slut vid lunchområdet varje dag. 

Hittades livlös 

Cillian fortsatte kräkas och ha diarré under resa, men det var när familjen kom hem som de verkligen förstod hur allvarlig situationen var. Detta då de hittade pojken livlös. Väl på sjukhus fick familjen reda på att pojkens njurar helt slutat fungera. Läkaren sa även att ettåringen hade dött om familjen kommit in till sjukhuset senare. 

Bildkälla: Facebook/Lara Wilcocks Mua

Drabbats av en dödlig bakterie 

Det visade sig att den lilla pojken drabbats av Escherichia coli, en dödlig och sällsynt kolibakterie. Just nu håller pojken på att återhämta sig, men det är en långsam process. 

Bildkälla: Facebook/Lara Wilcocks Mua

En talesperson från företaget beklagar vad som har hänt, och säger till Mirror att de ska fortsätta hålla kontakten med kunden. De ska även ser över sina hygienrutiner. 

Läs även: 5 bakteriefällor du bör hålla koll på

Kommentera
Kopiera länk
Dela