Ebola
Ännu en person har dött av ebola i Goma. - Foto: Peter Beaumont/TT, Finbarr O´Reilly/NY Times/TT

Tredje ebolafallet har upptäckts i miljonstaden i Kongo-Kinshasa

Ännu en person har smittats av ebola i miljonstaden Goma, östra Kongo. Detta gör det till det tredje fallet i staden efter att WHO utlyste ebolautbrottet som ett internationellt nödläge.


I mitten av juni valde världshälsoorganisationen WHO att klassa ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa som ett internationellt nödläge, något som Nyheter24 skrev om.

Detta efter ett fall av ebola hittades i miljonstaden Goma i östra Kongo. En pastor hade blivit smittad i en stad 30 mil bort och dog till följd av sjukdomen.

Kan få större spridning

Staden sägs vara en knytpunkt för regionen, med en internationell flygplats. Det oroade experter som fasade för att ebolasmittan därför kan ha fått enormt större spridning.

Nu uppger sjukvårdskällor att ännu ett fall har rapporterats i Goma. Det gör detta till det tredje fallet i staden och det senaste beskedet kom bara några timmar efter att en person beräknades som avliden på grund av sjukdomen, skriver SVT.

/
/
/
/
/
WHO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.