Onsdag 16 Jun
Stockholm

Flygvärdinna sparkad – jobbade berusad med två promille i blodet

Flygvärdinnan var betydligt berusad under flygningen.
Flygvärdinnan var betydligt berusad under flygningen. Foto: St. Josephs County Jail, Pixabay

En flygvärdinna rapporteras ha fått sparken från sitt jobb efter att ha dykt upp betydligt alkoholpåverkad under en flygning. Enligt vittnen vinglade hon till flera gånger och sluddrade när hon försökte prata.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under en flygning från Chicago, USA, till South Bend, Indiana lade passagerarna märke till något oroväckande.

Det visade sig att flygvärdinnan, som var ensam kabinpersonal ombord bortsett från piloterna, var ordentligt alkoholpåverkad.

Julianne March. Bildkälla: St. Josephs County Jail

Vinglade omkring på flygplanet

Flygvärdinnan, vid namn Julianne March, 49, hade vinglat omkring mellan flygplansstolarna och passagerarna, tappat saker på golvet och var tydligt påverkad under det otydliga flygsäkerhetsmeddelandet, som hon inte kunde hålla i längre än tio sekunder.

En av passagerarna, Aaron Scherb, twittrade om händelsen under flygningen.

Bildkälla: Twitter

"Hej @united, vår flygvärdinna verkar vara ganska full på flyget från ORD till SBN. Hon sluddrar när hon pratar (hon klarade inte av att hålla i säkerhetsmeddelandet), kunde inte gå ordentligt/gick in i alla i gången och tappade saker hela tiden".

Bildkälla: Twitter

United Airlines svarade Aaron genom att be om att fortsätta konversationen i den privata chatten.

Piloten kunde inte kommunicera med henne

En annan passagerare berättade för ABC News om hur händelsen fick honom illa till mods:

– Kabin-telefonen ringde flera gånger utan att hon svarade, vilket för mig var det mest oroväckande eftersom piloten inte kunde kommunicera med henne, men flög iväg ändå.

Väl framme vid destinationen hade polis tillkallats. När de mötte Julianne March brast hon ut i tårar.

Enligt uppgifter hade de frågat henne var de var någonstans, varpå March hade svarat "Chicago", vilket inte stämde överhuvudtaget.

Hade hög promillehalt

När de testade flygvärdinnas promille, visade mätaren två promille. Det är alltså fem gånger över den lagliga gränsen för flygvärdinnor.

Polisen gick efter lagen om omhändertagande av berusade personer, då det stod klart att hennes beteende inte berodde på något medicinskt.

Fick sparken

Under förhör berättade Julianne March att hon hade hällt i sig en mängd vodka innan avfart. Kvinnan har nu fått sparken från flygbolaget och Sarah Nelson, vd över Association of Flight Attendants menar att det är tråkigt att det behöver gå så långt.

– Jag önskar att detta var något som uppmärksammats innan hon klev på flyget, eftersom vi tror på att hjälpa personer som kämpar med missbruk att tillfriskna.

En rättegång mot March kommer att hållas den 29 augusti, rapporterar The Sun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela