Svensk man gripen efter explosion i Köpenhamn

- 14/08/2019, 09:53 -

En svensk man i 20-års åldern har gripits, misstänkt för att ha varit inblandad i den explosion som inträffade vid Skattestyrelsens lokaler i Köpenhamn förra veckan.

Det var förra veckan som Danmark skakades av ett sprängdåd vid Skattestyrelsens lokaler i Köpenhamn. Nu uppger dansk polis att en svensk man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för att ha varit inblandad i explosionen, skriver Sveriges radio.

Söker fortfarande efter en andra gärningsman

Den svenska mannen kunde gripas i Malmö igår kväll efter samarbete mellan dansk och svensk polis. Men polisen är fortfarande på jakt efter ytterligare en misstänkt gärningsman, som även han ska vara svensk och i 20-årsåldern.

– Båda är misstänkta för att vara gärningsmännen bakom sprängningen vid Skattestyrelsen (motsvarande Skatteverket, reds anm), sa Jørgen Bergen Skov, chefpoisinspektör vid Köpenhamnspolisen.

Polisen ska även ha beslagtagit en bil som de tror att gärningsmännen ska ha använt.

– Vi har beslagtagit en bil, som vi tror är den bil som användes av gärningsmännen, berättar Skov.

Händelseförloppet

Det var i tisdags förra veckan som explosionen inträffade vid Skattestyrelsen i Köpenhamn, det vill säga den danska motsvarigheten till svenska Skatteverk.

Polisen larmades klockan 22.16 och tog sig snabbt till platsen. Därefter började utredningen i vad som egentligen hade skett.

Två personer ska ha varit i byggnaden vid tidpunkten, men ingen ska ha kommit till skada. Däremot ska en annan person ha träffats av splitter från explosionen och uppsökt vård på egen hand.