Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens teori: Nora,15, dog av ”svält och stress”

- 16/08/2019, 16:05

Nora Quoirin befann sig på semester med sina föräldrar i turistparadiset Malaysia. Men vad som skulle bli en drömlik resa slutade i en förödande tragedi när Nora hittades död efter att ha varit försvunnen i tio dagar.

Fransk-irländska familjen Quoirin befann sig på semester i Malaysia, när de fick uppleva alla föräldrars värsta mardröm.

Familjens 15-åriga dotter Nora Quoirin försvann spårlöst under resan, vilket blev starten för ett tio dagars långt sökande.

Efter de tio dagarna hittades hon död bredvid en flod, cirka två och en halv kilometer från familjens hotell. Enligt polisuppgifter hade hon dött cirka två till tre dagar innan hon upptäcktes, rapporterar BBC.

En massiv sökning startades i området. Bildkälla: Lai Seng Sin/TT
En massiv sökning startades i området. Bildkälla: Lai Seng Sin/TT

Berodde på inre blödningar

En obduktion kunde fastställa att dödsorsaken berodde på inre blödningar, som ett resultat av stress och svält. Polisen har även kunnat bekräfta att Nora inte hade blivit utsatt för något våld. Vad som dock var väldigt underligt var att Nora hittades utan kläder.

Statspolischefen Mohamad Mat Yusop. Bildkälla: Lai Seng Sin/TT
Statspolischefen Mohamad Mat Yusop. Bildkälla: Lai Seng Sin/TT

Lokalpolisen misstänkte till en början att flickan hade blivit bortrövad. Men statspolischefen Mohamad Mat Yusop berättar för medier att det för tillfället inte finns några misstankar om kidnappning.

– Dödsorsaken beror på övre gastrointestinal blödning, förorsakat av magsår, förklarar Mat Yusop till BBC.

Flera tester skulle göras på prover tagna från Noras kropp, men familjen har nu fått ta med deras dotter hem till London från Malaysia.

Nora Quoirin. Bildkälla: AP/TT
Nora Quoirin. Bildkälla: AP/TT

Berörde en hel värld

Nora föddes med Holoprosencefali, en avvikelse som påverkar hjärnans utveckling. Föräldrarna, Sebastian och Meabh, sörjer med brustna hjärtan sin dotter och beskriver henne som "sårbar men värdefull". De berättar vidare att Nora berörde en hel värld efter den enorma sökoperationen och från de tusentals lyckönskningar till familjen Quoirin, skriver BBC.

Föräldrarna är i enorm sorg. Bildkälla: AP/TT
Föräldrarna är i enorm sorg. Bildkälla: AP/TT

Hotellet uttrycker sin sorg

Hotellet där familjen bodde på beklagar Noras tragiska öde och har gått ut med ett meddelande riktat till de sörjande föräldrarna:

"Vi vill ge stöd och hjälp på vilket sätt som helst till familjen Quoirin under denna otroligt svåra tid. Vi beklagar djupt att detta har hänt under deras vistelse".