Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk kvinna död i Italien – föll 200 meter nedför berg

- 15/08/2019, 16:20

En svensk kvinna har avlidit efter att ha hoppat base-jump i italienska alperna. Det skulle visa sig, alldeles för sent, att hennes fallskärm inte ville veckla ut sig. Det ledde till att hon slog i klippbergen och dog efter ett fall på 200 meter.

Vid 07.00 under torsdagsmorgonen skulle en svensk kvinna i 30-årsåldern, tillsammans med sin make, hoppa basejump från Mont Brento i de italienska alperna.

Paret var erfarna basejump-hoppare, men när det var kvinnans tur att kasta sig nedför stupet så var det något som gick riktigt, riktigt fel.

Base-jumping kan se ut såhär när man väl är i luften. Bildkälla: Joshua Paul/TT
Base-jumping kan se ut såhär när man väl är i luften. Bildkälla: Joshua Paul/TT

Fel på fallskärmen

Fallskärmen utlöstes aldrig enligt lokala polisen, vilket ledde till att svenskan föll 200 meter – mot sin död.

En ambulans och två helikoptrar kallades till platsen, men då hade kvinnan redan avlidit.

– Vi känner till att en svensk kvinna i 30-årsåldern, hemmahörande i Svealand har avlidit. Anhöriga är underrättade, berättar Sofia Nahring Bauer vid Utrikesdepartementets presstjänst till Aftonbladet.

Inte den enda

Kvinnan är inte ensam om att ha mist livet vid Mont Brento. Sedan millenieskiftet har 25 personer omkommit efter att ha hoppat från klipporna.