Massiv skogsbrand härjar på Gran Canaria
Massiv skogsbrand härjar på Gran Canaria - Foto: Borja Suarez AP/TT, Cabildo Gran Canaria

Massiv skogsbrand härjar på Gran Canaria – 9000 evakuerade

En massiv skogsbrand härjar på Gran Canaria sedan i lördags. Omkring 9 000 människor tvingats fly från sina hem.


Tusentals människor har tvingats evakuera deras hem efter att en förödande skogsbrand bröt ut på paradisön under lördagen. Över tusen brandmän, ett tiotal flygplan och helikoptrar gör nu sitt allra bästa i att bekämpa elden, rapporterar Aftonbladet.

Skogsbranden är ännu inte under kontroll och Kanarieöarnas president Ángel Víctor Torres har bett Spaniens centralstyre om mer hjälp i hopp om att få bukt på lågorna, skriver finska Yle.

– Det är en enorm skogsbrand, extremt allvarlig, mitt i en värmebölja, säger Ángel Víctor Torres, president på Kanarieöarna, enligt AFP.

Känd nationalpark och naturreservat drabbat

Något som man befarade från början har blivit sant. Skogsbranden har nu nått nationalparken Inagua och naturreservatet Tamabada.

– Tamadaba är förlorat, vi kan inte gå in, säger räddningschefen Carlos Velazquez till journalister, skriver AFP.

Under morgonen har det dock kommit rapporter att elden inte påverkat Tambada så illa som man först trott, det skriver Gran Canarias stadsfullmäktige på Twitter

Inga dödsfall

Branden har gjort det omöjligt för turister att vandra i bergen på den populära ön, och som tur är har inga personer rapporterats skadad eller värre, skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.