Titanic
Vraket av RMS Titanic förfaller - Foto: AP/TT, Atlantic Productions

Chockerande bilder visar hur Titanic förfaller

RMS Titanic har legat på havets botten i över hundra år. Nu har de första dykarna på nästan 15 år varit nere vid vraket och deras bilder är chockerande – vraket förfaller.


Natten den 15 april 1912 är en dag som gått till historien, och det är få som inte blivit berörda av den tragiska händelsen som inträffade då. Det var dagen som det gigantiska fartyget RMS Titanic sjönk mitt ute i norra Atlanten när det var påväg från Southampton i Storbritannien till New York, USA. Detta efter att fartyget bara några timmar tidigare, kvällen den 14 april, kolliderat med ett isberg.

Över 1 500 personer omkom i katastrofen och Titanic har legat på havets botten sedan dess. Och vi får se hur länge det ligger kvar, för dykare har nämligen gjort en upptäkt – delar av vraket förfaller i hastig fart. Det visar nya bilder. 

Chockerande 

Dykarna som varit nere vid vraket är de första på nästan 15 år. Enligt dem är vissa delar av vraket i gott skick medan andra i mycket dåligt och redan gått förlorat till havet. 

Och det som är dåligt beskrivs som chockerande. Värst skick är styrbord, där fartygets befäl höll till. 

Delar av det förfallna skeppet. Bildkälla: Atlantic Productions

– Kaptenens badkar är en favoritbild hos Titanic-entusiaster, men allt det är borta nu, säger Parks Stephenson, Titanic-historiker, till BBC.

Han fortsätter:

– Hela husdäcket på sidan försvinner och tar med sig några av rummen. Titanic kommer bara att fortsätta förfalla. 

Därför förfaller skeppet

Stephenson tror att nästa del att förfalla är det sluttande loungetaket i bågsektionen och menar att "hela Titanic kommer att återvända till naturen", skriver BBC.

Anledningen att Titanic förfaller är de starka havsströmmarna, saltkorrosionen och de metallätande bakterierna som attackerar fartyget. 

Vraket. Bildkälla: Atlantic Productions

Se filmen i klippen ovan!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.