Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bilförare körde 110 på en 70-väg: "Behövde göra nummer två"

- 31/08/2019, 17:10

Ibland har nöden ingen lag. En polispatrull stoppade en bil som körde 35 kilometer i timmen för fort. Förarens anledning till den snabba hastigheten var att denne behövde gå på toaletten och göra "nummer två".

Att vara extremt kissnödig eller bajsnödig är inte roligt – och speciellt inte om man inte är nära en toalett. Att kissa kan man visserligen göra i naturen, men att göra "nummer två" kanske inte är lika bekvämt och enkelt. 

Och nöden har minst sagt ingen lag. Det visade en bilförare i Cambridgeshire, Storbritannen, prov på.

Körde över hastighetsgränsen 

En polispatrull stoppade en bild av märket Mercedes på en väg nära Yaxley i Cambridgeshire på grund av att föraren körde i 110 kilometer i timmen på en väg där hastighetsbegränsningarna är max 70 kilometer i timmen. Det var även extremt dåligt väderförhållande vid tidpunkten, skriver brittiska Metro. 

Bilisten stoppades av polis. Bildkälla: BCH Road Police

"Måste göra nummer två"

Det var minst sagt en ovanlig förklaring som polispatrullen fick höra av bilisten när de stannat denne. 

På Twitter skriver Cambs, Beds och Heats Roads polisenhet att "föraren beklagade sig för att han körde för fort, men han sa att han behövde gå på toaletten och göra nummer två". 

Vanligtvis får bilförare som kör över 100 kilometer i timmen på den aktuella vägen indraget körkort snarare än att de straffas. Brittiska Metro skriver att det nu dock är domstolens beslut om huruvida bilföraren ska straffas eller bara bli av med körkortet. 

Har du kört för fort på grund av att du behövde gå på toaletten?