Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Serverades 86 shots – kvinna låg medvetslös i sin egen spya

- 04/09/2019, 11:06 -

Ett sällskap på fem personer blev serverade 86 shots under en kväll – slutade med att flera i sällskapet låg medvetslösa på gatan.

Det var på en koreansk restaurang i Sydney som händelsen inträffade. Där ett sällskap på fem gäster drack otaliga mängder sprit.

Restaurangen som redan innan händelsen hade fått en varning för att ha varit ansvarslösa med sin servering av alkohol, ligger nu i rejält blåsväder.

Restaurangen serverade 86 shots

Sällskapet blev serverade 86 shots av den koreanska spriten soju, som kan jämföras med vodka i procentenheter. Och kvällen slutade minst sagt i kaosartade scener. Då flera i sällskapet svimmade av mitt på gatan utanför restaurangen.

Varav en kvinna – låg avsvimmad i sin egen spya, rapporterar Vice.

"Det är en ganska allvarlig mängd alkohol"

Händelsen har fått stor uppståndelse. Och Australiens Sprit och Spel-myndighet tar allvarligt på händelsen, särskilt eftersom restaurangen blivit varnade innan.

– Det är en ganska allvarlig mängd alkohol, säger Philip Crawford, Ordförande för Sprit och Spel-myndigheten i landet.

Han fortsätter med att prata om allvarsamheten bakom restaurangens agerande.

– Detta är en livshotande händelse som vi inte kan tolerera. Om de gästerna blev medvetslösa från att ha druckit för mycket alkohol, så är det ett allvarligt brott mot ansvaret gentemot alkohollagen, säger han enligt Vice.

Läs även: Så mycket dricker svenskarna – i jämförelse med andra länder.