Google Earth, försvinnande, 22 år
William Moldt försvann för 22 år sedan – har nu hittats - Foto: Google Earth

Försvann för 22 år sedan – hittades med hjälp av Google Earth

Efter en utekväll 1997 har William Moldt varit spårlöst försvunnen. Nu 22 år senare har polisen löst det mystiska fallet – med hjälp av Google Earth.


Året var 1997. William Moldt skulle åka hem efter en utekväll i Florida, USA när det hände något mystiskt. Mannen kom aldrig hem och ingen vet vad som har hänt. 

Hans flickvän hade tidigare under kvällen varit i kontakt med mannen som runt nio-tiden hade sagt att han skulle komma hem om någon timme. Sedan dess har ledtrådarna runt hans mystiska försvinnande 1997 varit obefintliga för anhöriga och polis – tills nu.

Hittades med hjälp av Google Earth

Det var först tidigare i år med hjälp av Google Earth som det första framsteget på 22 år gjordes i fallet William Moldt, rapporterar Sky News.

När en person scrollade runt på Google Earth för att kika på sitt gamla kvarter gjordes en häpnadsväckande upptäckt – ett föremål i den närliggande dammen som såg ut att föreställa ett bilvrak.

Bildkälla: Google Earth

Polis fiskade upp bilen

Efter att ha kontaktat en gammal granne om upptäckten hörde den sistnämnda av sig till polisen och mycket riktigt var det ett bilvrak i dammen. Där ingen mindre än William Moldt befann sig i förarsätet.

Teorierna och händelseförloppet innan händelsen går bara att spekulera om. Men polisen tror att mannen har tappat kontrollen över sitt fordon och kört ner i dammen, skriver Sky News.

Om det inte framkom i artikeln var William Moldt alltså död när man hittade honom.

Vill du som läsare utforska och leta efter vraket i dammen – sök på "Moon Bay Circle, Wellington, Florida, USA" på Google Earth.

Läs även: Julian försvann mystiskt för 12 år sen – hittades i säkerhet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.