Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marinsoldatens tå gick av i kylan – utmanades dricka upp den

- 25/09/2019, 22:25

Whiskey med eller utan is hör till det vanliga, men har du någonsin hört någon beställa en whiskey med stortå i? Nu har du det. En man i Kanada har nämligen deltagit i en utmaning vid namn "Sourtoe Cocktail Challenge" – vilket inte lockar den fega.

Den 47-årige ex-marinsoldaten Nick Griffith sprang ett fem kilometer långt maraton i Yukon, Kanada.

På grund av extrema kyla förlorade han tre av sina tår, vilka läkarna på akutmottagningen inte kunde rädda.

Whiskey med stortå

Väl på sjukhuset så var den en av sjuksköterskorna som visade Nick en video från "Sourtoe Cocktail Challenge" – något som den forne marinsoldaten aldrig hört talas om tidigare, skriver Metro.

Utmaningen härstammar från Downtown Hotel i Dawson City, Yukon, så tidigt som år 1973 – och är inte för den kinkiga. Den går nämligen ut på att dricka en shot whiskey tillsammans med en mumifierad mänsklig tå.

Låter väl frestande?

Blev första personen

Nick tvekade dock inte på att anta utmaningen – och deltog så tidigt som under tisdagen. Det gjorde honom till den första personen att våga sig på drinken innehållandes en mänsklig stortå.

Han hade dock fått vänta i sex veckor för stortån att bli mumifierad med hjälp av bergsalt.

– Det var inte så farligt som många tror, det kändes mer som att dricka en isbit. Tån såg ut exakt som den gjorde sist jag såg den, berättar Nick för Metro.

Hade du vågat smaka på drinken?