Bebis-misstanks-ha-overdoserat-pa-foraldrarnas-droger
Bebis misstänks ha överdoserat på föräldrarnas droger - Foto: Babeto Matthew/AP, Pixabay

Bebis misstänks överdoserat på föräldrarnas fentanyl

Två föräldrar i Pennsylvania, USA, har åtalats för bland annat övergrepp och hot mot barn. Detta efter att de tagit drogen fentanyl medan deras barn var i samma bil. Föräldrarna somnade sedan, medan bebisen överdoserade på deras droger.


Under onsdagen larmades beredskapspersonal till en hemsk scen i Pennsylvania, USA. Runt 6.30 på morgonen ska en bebis hittats medvetslös i en bil tillsammans med sina föräldrar. 

Bebisen ska då inte ha andats, något som snart skulle visa sig bero på att han överdoserat på sina föräldrarnas fentanyl. 

Bebisen överdoserade medan föräldrarna sov

Föräldrarna ska ha använt både heroin och fentanyl medan deras elva månaders bebis var i samma bil. Föräldrarna ska sedan ha somnat. Samtidigt ska bebisen ha fått i sig den livsfarliga drogen fentanyl genom att slicka på ett flasklock med drogen på sig. 

Fördes akut till sjukhus

Pulvret på locket var tillräckligt för att ge den lilla pojken en överdos. När ambulanspersonal till slut kom fram gav de honom motgiftsdrogen naloxone, som i bästa fall kan upphäva fentanylets effekter.

Han fördes sedan akut till sjukhus. Där han fick stanna kvar under torsdagen. Mot alla odds klarade han sig. 

Nu åtalas föräldrarna för flera brott, däribland hot mot barn och droginnehav, skriver The New York Post

Fentanyl injiceras ofta med en spruta. Bildkälla: David Maialetti

Vad är fentanyl?

Fentanyl är ursprungligen en smärtstillande drog som skrivs ut för att lindra allvarlig smärta, till exempel hos cancerpatienter. Drogen är upp till hundra gånger mer potent än morfin, skriver den amerikanska myndigheten för sjukdomskontroll. 

Det har dock blivit allt vanligare att människor som inte är sjuka använder fentanyl för dess heroin-liknande effekt. 

År 2017 dog 101 personer i Sverige som följd av drogen. År 2018 hade denna siffra gått ner rejält, då fanns elva rapporterade dödsfall i Sverige, enligt statistik från Rättsmedicinalverket.

Läs även: Bebis dog och slängdes i påse - mamman misstänks ha injicerat heroin

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!