Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se videon när den massiva mastiffen blir räddad från vandringsleden

- 20/10/2019, 19:21

Att vandra i vandringsleder kan vara tufft för en människa, men även för en 90 kilos tung hund. Se videon längst upp i artikeln när hunden Floyd blir nedburen på räddningsbår!

En väldigt stor hund vid namn Floyd har räddats från vandringsleden Grandeur Peak i Salt Lake County i Utah. Hunden var av rasen mastiff och vägde runt 90 kilo.

Floyd är tre år gammal och var påväg ner för vandringsleden med sin människa när han plötsligt inte orkade gå hela vägen till bilen. Det ska sägas att Floyds kondition inte riktigt var den bästa heller, skriver Buzzfeed

Fem stycken förbipasserande noterade att Floyd inte verkade må bra och ringde 911.

RÄDDNINGSTEAMET KOMMER TILL UNDSÄTTNING

Lake County Search and Rescue kom snart till undsättning för att säkerställa att Floyd skulle bli räddad innan det blev för mörkt och kallt. 

Todd Taylor var teamets räddningsledare. Han uppger för Buzzfeed att de påbörjade vandringen och sin räddningsinsats runt middagstid. 

Taylor berättade att Floyd klarade av att gå några få steg men att han sen inte orkade mer för att han hade för ont i sina tassar som var uppskurna.

VÄLDIGT SÄLLSYND ATT RYCKA UT FÖR ATT RÄDDA HUNDAR

Taylor uppger att de får rycka ut och rädda alla möjliga sorts människor i olika situationer, men att rädda hundar är mer sällsynt. Tio stycken räddare anlände med rustning i form av hjälmar, rep, radio och en bår. De påbörjade en räddningsaktion som om Floyd vore en människa.

Floyd hanterade situationen som en mästare och var en väldigt duktig pojke. 

– Vi behövde inte ens knyta fast honom på båren. Han hanterade situationen mycket bra, säger Taylor till Buzzfeed.

Lake County Search And Rescue la upp videon på Facebook, och den blev snabbt viral och fick flera tusen likes och hundratals kommentarer. 

Tycker du att mastiffen är gullig?