Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Körskoleelev gripen – dök upp uppkörningen med stulen bil

- 24/10/2019, 21:49 -

Okej, vi ska inte sticka under stolen med att uppkörningen kan vara knepig. Det finns dock sätt att underlätta för sig själv, och att köra upp med en stulen bil är INTE ett av de.

Om du har kört upp är du bekant med känslan – nervositet som blandas med upprymdhet. Vanligt är också att man oroar sig för att göra något fel.

Oftast brukar det vara lugnt, men en ung man från Storbritannien hade glömt ta en grej i beräkning:

Kör inte upp i en stulen bil. Och gör det definitivt inte tio gånger.  

Tre fel på en gång 

Mannen ifråga hade försökt köra upp tio gånger – och kuggat tio gånger. Under dessa besök hade misstankar börjat väckas om mannen. 

Därför tillkallades polisen till körskolan innan det var dags för mannens uppkörning i onsdags.

Väl på plats greps mannen. Detta då polisen misstänkte att den vita Mitsubishi-bilen som mannen körde inte var hans. Närmare bestämt, att den var stulen, rapporterar brittiska Metro.

Knasigheterna slutar inte där. Likt mannen som de svenska tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson träffade utanför en körskola i Värmland 2010 hade den gripna mannen kört till körskolan – utan körkort. 

"Välkommen till världen av dumheter. En man dyker upp på körskolan för sin uppkörning. Och har kört sig själv dit utan uppsyn. Sedan misslyckas han med uppkörningen för tionde gången. Man arresterad av Newtown för TWOC brott [olovlig körning av annan fordon]", skriver polisstyrkan som arresterade mannen på Twitter

Läs även: 21-åring kuggade förarprovet – höll inspektören gisslan