Tisdag 20 Apr
Stockholm

21-åring kuggade förarprovet – höll inspektören gisslan

Körkort
En man höll sin körskoleförare fången i en bil efter att ha misslyckats med sitt förarprov. Foto: Bertil Ericson/TT, Fredrik Sandberg/TT

En 21-årig man hade uppkörning under onsdagsmorgonen, men allt gick inte som han trodde. Det ledde till att han låste in sin förarlärare i bilen – i över en timme.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många vet hur nervöst det är att ta körkort. Det är inte ovanligt att nerverna tar över vid uppkörningen och att det kanske inte går lika bra som man hoppades på. 

De allra flesta brukar lyckas borsta av sig en misslyckad uppkörning för att sedan boka in en ny tid.

Låste in läraren

Men det var inte den 21-årige mannens plan efter att ha kuggat sin uppkörning.

Efter sitt körprov så gav inspektören det negativa beskedet att eleven kuggade provet, vilket ledde till att 21-åringen valde att låsa in förarläraren i bilen.

Det var runt klockan åtta på onsdagsmorgonen som inspektören ringde polisen i Enköping och berättade att han satt inne i bilen med eleven, som vägrade att varken släppa ut honom, stiga ur själv eller köra tillbaka bilen till bilskolan.

Höll inspektören gisslan

21-åringen höll inspektören gisslan i bilen i över en timme och anklagade honom för att vara kränkande gentemot mannen, innan polisen lyckades övertala honom att köra tillbaka och till sist släppa förarläraren.

En polisanmälan har kommit in, men ingen rubricering har ännu getts, rapporterar Aftonbladet.

MER: 6 superbra tips – så tar du körkort billigt

Har du körkort?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela