Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klimattoppmöte flyttas: Greta Thunberg vädjar om reshjälp

- 01/11/2019, 17:02 -

FN:s klimattoppmöte COP25 skulle hållas i Santiago, Chile. På grund av omfattande protester blev mötet dock inställt. Istället ska Madrid hålla i evenemanget – och nu behöver Greta Thunberg hjälp med att ta sig till mötet.

Platsen för klimatmötet COP25 har under dagarna varit något oklart. Först skulle evenemanget hållits i Santiago, men på grund av protester i landet ställdes mötet in. 

Under fredagen bekräftade FN att spanska Madrid istället ska hålla i evenemanget. Det här innebär att Greta Thunberg som länge planerat att delta på mötet har rört sig i fel riktning. 

Nu vädjar hon därför om reshjälp på Twitter. 

"Skulle bli mycket tacksam" 

I ett pressmeddelande som släpptes under fredagen bekräftar FN de ändrade planerna: 

"Vi är glada att kunna berätta att COP enats om att hålla COP25 mellan 2-3 december i Madrid, Spanien"

Någon som dock inte är lika glad över den nya platsen är Greta Thunberg, som nu har rest åt fel håll:

"Eftersom COP25 officiellt har flyttats från Santiago till Madrid behöver jag lite hjälp. Det visar sig att jag har rest runt halva världen åt fel håll. Nu behöver jag hitta ett sätt att resa över Atlanten i november... Om någon kan hjälpa till med att hitta en transport skulle jag bli mycket tacksam”, skriver hon på Twitter.

Greta Thunberg Twitter
Bildkälla: Twitter/GretaThunberg

Greta Thunberg beklagar sig även över att resan genom Syd- och Centralamerika inte länge blir av. Hon påpekar dock att klimatet alltid kommer först, så det gäller bara att styra om för 16-åringen.

Under fredagen befinner sig Greta Thunberg i Los Angeles, USA. Där ska hon delta i en klimatstrejk utanför stadens stadshus.

Läs även: Här är Greta Thunbergs 800 mil långa resa genom Nordamerika