Tisdag 16 Aug
Stockholm

Minst 170 döda i flygkrasch i Iran

Flygkrasch Iran
Flygplanet kraschade strax utanför Teheran. Foto: AP Photo via TT/Google Maps

Alla ombord dog när en Boeing 737 störtade utanför Teheran i Iran på onsdagsmorgonen. Enligt iranska medier inträffade ett tekniskt fel ombord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En Boeing 737 med minst 170 personer ombord, på väg till ukrainska Kiev från Teheran i Iran, har störtat. 

Enligt iranska medier fick planet tekniska svårigheter strax efter start – och störtade senare strax utanför Teheran nu på onsdagsmorgonen. 

Samtliga personer döda

Hjälporganisationen Röda halvmånen uppger att ingen överlevde olyckan. 

Planet kraschade strax efter att ha lyft från flygplatsen i Teheran.

Den iranska räddningstjänsten hade till en början hopp om att kunna rädda någon ur det brinnande vraket.  Senare stod det klart att branden var så intensiv att det var omöjligt att någon skulle kunnat ha överlevt, skriver BBC

(AP Photo via TT)

Känsligt läge

Kraschen kommer samtidigt som det just nu är ett mycket osäkert läge i regionen, till följd av konflikten mellan USA och Iran, som du kan läsa mer om här. 

Bara timmar innan kraschen attackerade Iran amerikanska flygbaser i Irak – det är fortfarande oklart om någon skadats i attackerna. Amerikanska myndigheter uppger nu på morgonen att man stoppar alla amerikanska plan från att flyga i iranskt luftrum, skriver DN. 

Svenskar ombord

Uppgifter på förmiddagen pekar på att flera svenskar fanns med på planet. Uppgifterna varierar, men det kan röra sig om så många som 17 stycken, enligt Aftonbladet. 

Mer: Konflikten mellan USA och Iran får svenska bensinpriset att gå upp

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.