Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen misstänker: Gravid kvinna bets ihjäl av sin egen hund

- 26/02/2020, 11:19 -
Polisen misstänker att det var kvinnans egna hund som bet ihjäl henne

Polisen misstänker att det var kvinnans egna hund som bet ihjäl henne

Shutterstock/Google Maps

En fransk kvinna som väntade barn ska ha blivit biten till döds av en eller flera hundar. Fransk polis misstänker att kvinnans egen hund kan ha deltagit i attacken.

Det var i november förra året som polis hittade Elisa Pilarski, 29, död i en skog i nära Retz, cirka 89 kilometer nordöst om Paris, skriver The Guardian.

Pilarski, som var gravid när hon dog, var ute och gick i skogen med sin egna hund när attacken inträffade.

En obduktion visade att hon hade förblött efter åtskilliga hundbett i armar, ben och huvudet.

– Ett antal bett inträffade också efter att kvinnan avlidit, sa fallets åklagare Frédéric Trihn i november.

Fransk polis har tidigare undersökt möjligheten att kvinnan blev påhoppad av jakthundar som var ute i skogen på hjortjakt.

KAN VARA KVINNANS EGEN HUND

En polisutredning öppnades med brottsrubriceringen dråp genom hundattack. Åklagare Trinh berättade att man testat över 93 hundar för att ta reda på vilken eller vilka som anföll kvinnan.

Men ingen förövare har kunnat gripas och nu misstänker polisen istället att det var kvinnans egen hund som dödade henne.

Curtis, som hunden heter, är två år gammal och har tidigare uppvisat ett aggressivt beteende när den varit placerad i olika kennlar.

I tisdags uttalade sig åklagare Frédéric Trihn om fallet på nytt.

– Skadorna på Elisa Pilarski tyder på att en eller mer troligt, flera hundar åsamkat skadorna, med tanke på skillnaden på betten, sa han i ett uttalande. 

MISSTÄNKS VARA EN PITBULL TERRIER

Två veterinärer har genomfört en beteenderapport på Curtis, som nu hålls isolerad. I rapporten framgår det att hunden hade ett flertal hudrester på nosen och i ansiktet. 

Enligt Frédéric Trinh har djuret var inblandad i två incidenter efter attacken. Curtis ska ha bitit en person och bitit tag i kläderna på två andra.

Hunden har beskrivits som en blandning av en greyhound whippet och en patterdale terrier. Men andra rapporter säger att Curtis istället är en amerikansk pitbull terrier – en ras som är förbjuden i Frankrike.

Pilariskis partner Cristophe Ellul hävdar bestämt att Curtis inte kan ha dödat henne. Han menar att hundens aggressiva uppträdande är ett resultat av stress över att vara isolerad.

Det lokala jaktlaget säger att ingen av deras hundar som var närvarande den dagen varken hade några skador eller spår av blod som kan koppla dem till attacken.

Mer läsning: Johnny, 35, blev ihjälbiten av sin hund