Tisdag 7 Dec
Stockholm

Polis bjöd hemlös kvinna på pizzalunch - nu sprids fina bilden

Polis Michael Rivers och Michelle
Polisen Michael Rivers bjöd den hemlösa kvinnan Michelle på pizzalunch. Foto: Facebook, AP Photo/Gene J. Puska/TT Bild

Michael Rivers är en 29-årig polis som arbetar i North Carolina. Under ett av sina jobbpass träffade han på den hemlösa kvinnan Michelle. Nu hyllas hans fina gest av tusentals.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De senaste nio åren har polisen Michael Rivers, 29, jobbat för Goldsboros polis i North Carolina. Under sin tid i yrket har han lärt känna flera av de hemlösa i staden.

Men under onsdagen så träffade han på en hemlös kvinna som han aldrig hade sett tidigare. Han fastnade för trycket på hennes tröja. Det löd: "Hemlös. Det snabbaste sättet att bli en nobody".

Rivers körde runt i sin bil när han fick ögonkontakt med kvinnan och de hälsade kort på varandra. Men något gnagde inom honom – Rivers kände att han ville åka tillbaka. 

Pizzan var toppen – men samtalet var bättre

– Jag kände i mitt hjärta att jag skulle fixa lunch åt henne, säger Rivers till CNN. Han berättar vidare att han då vände om med bilen och åkte tillbaka till kvinnan. 

– Jag frågade henne om hon hade ätit idag. Och hon svarade 'nej', säger Rivers till CNN.

Rivers gick till en kvarterspizzeria och slog till på två pepperoni och ost-pizzor. Sen satte han sig på gräset bredvid kvinnan och de bägge mumsade i sig slice efter slice. 

För CNN berättar Rivers att "pizzan var toppen" – men att samtalet de hade var ännu bättre.

I 45 minuter snackade Rivers och den hemlösa kvinnan, vars namn är Michelle, om allt mellan himmel och jord. De delade med sig av sina livshistorier. Michelle berättade att hon har en 12-årig dotter som kämpar mot en leversjukdom. Flickan bor i en fosterfamilj. Hon har också en 23-årig son. Michelles man är även han hemlös.

Michael Rivers bjöd den hemlösa kvinnan Michelle på pizza och läsk. Under lunchen hade de ett samtal om allt mellan himmel och jord. Bildkälla: Facebook/Chris Barnes

"Vem kan jag få att le idag?"

En förbipasserande förevigade ögonblicket mellan Rivers och Michelle och delade sedan bilden på Facebook. 

"Polisen gör så mycket för vårat samhälle, och mycket av det uppmärksammas inte. Vi ser er Goldsboro-polisen. Fortsätt med det fantastiska arbetet", skrev Chris Barnes som delade bilden på Facebook.

I intervjun med CNN berättar Rivers att han inte blev polis för att "förstöra någons dag".

– Jag går till jobbet och min metod är så här: "Vem kan jag välsigna idag? Vem kan jag få att le idag? Jag är inte den som vill ta någons pappa eller mamma och kasta i fängelse", säger Rivers.

Kommentera
Kopiera länk
Dela