Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Trumps ord om coronakrisen: "Närmar oss slutet"

- 25/03/2020, 09:15

Krisen är snart slut. USA kommer att ha besegrat coronaviruset redan om tre veckor. Det menar nu Donald Trump i ett nytt uttalande.

Över hela världen kämpar just nu ledare och företag för att klara av effekterna av coronaviruset. 

USA är inget undantag. 

Så många som 3,5 miljoner människor kan ha förlorat sina jobb senaste veckorna, och Wall Street Journal skriver att rekordmånga amerikaner nu väntar på arbetslöshetsbidrag från staten. 

Enligt WHO kan USA snart vara smittans nya epicentrum, och i New York dör i snitt en person varje timme av coronaviruset, enligt stadens borgmästare Bill de Blasio

Men samtidigt som över 150 miljoner amerikaner uppmanas vara hemma, kommer nya besked från president Donald Trump. 

– Det här landet byggdes inte för att vara nedstängt, har Trump tidigare sagt i ett uttalande. 

Nu skriver Trump i ett nytt pressmeddelande att det värsta snart är över, trots att 55 000 i landet smittats – en siffra som bara stiger. 

"Närmar oss slutet"

”Målet är att lätta på restriktionerna och öppna upp samhället när vi närmar oss slutet på vår historiska strid mot vår fiende”, skriver presidenten. 

Han menar att det hela förhoppningsvis är över till påsk – alltså om knappt tre veckor.

”Jag tror det skulle vara jättebra för vårt land”, skriver Trump. 

Men, presidenten får skarp kritik. 

Det är på tok för tidigt för att ens fundera på att lätta på restriktionerna, säger Harvardprofessorn Howard Koh till Politico. 

Trumpadmininstrationen har varit tydliga med att man vill öppna upp landet så snart som möjligt för att rädda den amerikanska ekonomin – kritiker menar att det kommer vara omöjligt att ha en fungerande ekonomi om sjukhusen är överfulla och alla medborgare är sjuka, skriver Politico

MER CORONA-NYTT: 

Varningen: Det kan komma fler pandemier

Greta Thunberg: "Jag har troligtvis smittats"