Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är inlagd intensiven

- 06/04/2020, 21:25 -
Boris Johnson är sjuk i Coronaviruset Covid-19

Boris Johnson är sjuk i Coronaviruset Covid-19. Nu har hans tillstånd förvärrats.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved / AP

Boris Johnson intensivvårdas för Covid-19. Utrikesminister Dominic Raab tar tillsvidare över Johnsons uppgifter, enligt BBC.

55-årige Boris Johnson insjuknade för tio dagar sedan i Coronaviruset Covid-19. Nu har hans tillstånd försämrats och han är inlagd på intensiven, rapporterar BBC.

Boris Johnson fördes till sjukhuset St Thomas Hospital i London redan i söndags för provtagning och nu har hans tillstånd förvärrats.

Enligt obekräftade uppgifter till Reuters ska Boris Johnson vara vid medvetande. 

”Premiärministern får utmärkt vård. Tack till vårdpersonalen för deras hårda arbete och engagemang” säger en talesperson för den brittiska regeringschefen.

Tidigare under måndagen twittrade premiärministern att han var ”vid gott mod” och att han befann sig på sjukhuset ”för rutintester”.

Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab tar tillsvidare över Johnsons uppgifter.

Tidigare har Boris Johnsons sekreterare Robert Jenrick sagt att premiärministern kommer att stanna på sjukhus så länge som han behöver. 

– Jag har hört att han mår bra och jag ser mycket fram emot att han så snart som möjligt är tillbaka, sa hans sekreterare Robert Jenrick, enligt nyhetsbyrån Reuters.