Tesla Elon Musk
Elon Musk är i blåsväder. - Foto: AP/Twitter

Elon Musks märkliga utspel: ”Jag säljer nästan allt”

Efter att miljardären Elon Musk gjort flera märkliga inlägg på Twitter så rasade Teslas aktier – med omkring 150 miljarder kronor.


Teslagrundaren och miljardären Elon Musk är inte direkt känd för att vara lagom. Nu har den 48-årige vd:n gjort ett gäng nya märkliga utspel på Twitter. 

”Ilska, ilska, mot medvetandets döende ljus”, löd en av tweetsen. 

Sen meddelade Musk att han skulle göra sig av med alla sina ägodelar.

”Jag säljer nästan alla mina tillgångar. Jag kommer inte att äga ett hus”. 

Senare twittrade Musk ut att hans flickvän, popstjärnan Grimes, var arg på honom. 

Aktien rasade

Efter utspelen återgick Musk till sitt ”vanliga” twittrande, då han klagade på att vi fortfarande inte har en bas på månen och om det är möjligt att spela Minecraft i Tesla-bilar. 

Om Musk verkligen kommer att sälja allt han äger återstår att se, men redan nu har Teslas aktieägare fått en rejäl smäll. 

Efter att Musk twittrat att aktien var ”för hög” gick värdet ner rejält, och 150 miljarder dollar gick upp i rök, skriver SVT. 

Hoppsan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.