Torsdag 29 Jul
Stockholm

Här rusar lastbilen genom stora folkmassan i Minnesota

Under en stor demonstration i Minnesota​ med omkring 6000 människor kom plötsligt en skenande lastbil rusandes mot demonstranterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under senaste dagarna har stora protester genomförts i flera av USA:s största städer, efter att ett klipp spridits där den svarte mannen George Floyd dödas under ett polisingripande. 

I många städer gäller nu nattligt utegångsförbud. I 15 stater, och i huvudstaden Washington DC, har nationalgardet satts in. 

Kaos har utbrutit på flera ställen i USA. Bildkälla: Stella Pictures

I staden Flint, norr om Detroit, samlades under gårdagen hundratals människor för att demonstrera mot polisbrutaliteten i USA. Demonstranterna möttes av poliser i kravallutrustning – men en polis, sheriffen Chris Swanson, tog av sig sin hjälm, la ner sina vapen, och gick i stället fram till demonstranterna för att demonstrera med dem.

Men dessvärre går det inte till på samma sätt överallt. Under en stor protest i Minnesota med omkring 6000 människor kom plötsligt en skenande lastbil körandes mot demonstranterna. 

En lastbil skenar igenom folkmassan. Bildkälla: Twitter

Många människor flockades runt lastbilen och lyckades slutligen få stopp på den, innan det gjordes ett nytt försök att köra iväg. De lyckades då slita upp dörren på bilen och dra ut föraren som misshandlades på gatan. Medan vissa gick till attack mot mannen fanns det andra som skyddade honom mot slagen. 

Men snabbt var poliser på plats som omhändertog den blodige föraren som sedan fördes till polisstationen. 

Som tur var skadades ingen av den skenande lastbilen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela