Lördag 16 Okt
Stockholm

Tragedin: Elvis barnbarn död – blev bara 27 år gammal

Elvis Presley barnbarn
Benjamin Keough är död. Foto: AP/TT

Benjamin Keough, barnbarn till rockikonen Elvis Presley, har avlidit – bara 27 år gammal. Han tros ha tagit sitt eget liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Benjamin Keough, son till Lisa Marie Presley och barnbarn till ikonen Elvis Presley, är död. Enligt kändissajten TMZ dog Keogh av "en självförvållad skottskada". 

Benjamin Keough levde sitt i liv i skuggan av sin familj. Inte nog med att han morfar var en av världens mest kända personer någonsin – han var också lillebror till fotomodellen och skådespelerskan Riley Keough. 

Benjamin uppmärksammades ofta för att han var så lik sin berömda morfar – som dog 1977 – 16 år innan Benjamin föddes.

"Han är så lik Elvis", berättade mamma Lisa Marie i en intervju, då hon mindes ett tillfälle då familjen varit backstage på konserthuset Grand Ole Opry. 

Benjamin 2017 under ett av få offentliga framträdanden (AP via TT)

"Alla vände sig om och ville ta bilder med honom eftersom det bara var kusligt likt", sa Lisa Marie Presley då. 

Enligt TMZ levde Benjamin ett tillbakadraget liv utanför strålkastarljuset, och kändissajten erkänner att man "inte vet så mycket om honom, förutom att han var från en super-känd familj". 

Morfar och barnbarn (AP via TT)

Dock ska även Benjamin försökt sig på en musikkarriär – 2009 skrev han på ett skivkontrakt för Universal värt fem miljoner dollar. 

– Det kommer inte låta alls som Elvis, sa en då 17-årig Benjamin till Daily Telegraph. Tanken var att dealen skulle leda till fem album, men bara ett fåtal låtar verkar ha spelats in. 

Han gjorde också några mindre skådespelarroller. 

Benjamin Keough blev 27 år gammal. 


Behöver du någon att prata med? Då kan du ringa Mind Självmordslinjen på 90101 – eller besök deras hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela