Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trumps nya frisyr förvirrar: "Är inte gult längre"

- 16/07/2020, 11:03 -

Donald Trump skapar rubriker. Den här gången är det kalufsen som står i centrum. För visst är färgen annorlunda?

Donald Trump, 74, skapar rubriker vad han än gör. Men den här gången har USA:s president fått folk att uppmärksamma något han kanske inte räknat med. Nämligen håret. 

Under en pressträff vid Vita huset under onsdagen var det många som lade märke till att något var annorlunda med presidenten. Hans hår var inte längre gulblont – snarare var det gråvitt. 

Bilderna är tagna med bara några timmars mellanrum (AP via TT)

Så här löd några reaktioner på Twitter: 

"Det är inte längre gult?"

"Varför är Trumps hår vitt?"

"Han har färgat håret vitt. Är det ett försök att se mer presidentaktig ut?"

Bara timmar innan den uppmärksammade presskonferensen hade Trump talat i Atlanta, Georgia – där ser man tydligt att håret har sin "vanliga" gula färg. 

I november är det presidentval, och många spekulerar i att Trump vill se mer seriös ut, för att kunna konkurrera med silverräven Joe Biden, som just nu leder stort i opinionsmätningarna. 

Handlar om ljussättning

Men, det kan vara så att det finns en enkel förklaring. 

Den rutinerade reportern Maggie Haberman på New York Times skriver: "Det är något med hans hårfärg som gör att det skiftar färg när han är utomhus jämfört med när han är inomhus". 

Så, kanske det bara är en fråga om ljussättning. Vad tror du?