Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Galna siffran mycket tjänar Elon Musk

- 15/07/2020, 10:51 -

Elon Musk kan skratta hela vägen till banken. Eller bara köpa banken. Här är nya helt vansinniga siffrorna på Tesla-vd:ns pengahög.

Elon Musk, 48 är inte bara en av världens mest kända tech-företagare – han är också den amerikanska vd som tjänar mest. Överlägset mest. 

Det är medieföretaget Bloomberg som gjort en sammanställning över de amerikanska vd:ar som tjänar allra mest. Och i topp hittar vi Teslas Elon Musk. 

Den nyblivne pappan Musk har ingen fast lön – i stället tjänar han pengar på Teslas aktier.

Under 2019 hade Musk en aktieutdelning på 595 miljoner dollar. Det är alltså drygt 5,3 miljarder kronor. Men, det är inte direkt så att Musk behöver pengarna. 

Äger hundratals miljarder

Enligt Forbes har Musk, som äger 13 procent av aktierna i Tesla, tjänat över fem miljarder dollar bara senaste veckorna, efter att Teslas aktier rusat på börsen. 

Det gör att Musk nu har en förmögenhet på 43 miljarder dollar, skriver Forbes. Det är 390 miljarder kronor – ungefär lika mycket som Litauens BNP. 

På andra plats hittar vi Apples Tim Cook, som "bara" tjänade 133 miljoner dollar förra året. 

MER OM MUSK: Här är produkten som fick Teslas hemsida att krascha